Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Siguldā sākas desmitais Kremerata Baltica festivāls

No šodienas līdz 30. jūnijam Siguldā norisināsies desmitais Kremerata Baltica festivāls Mēs - romantiķi, kura noslēguma koncerts notiks 5. jūlijā Rīgā, aģentūru LETA informēja koncertzāles Baltais flīģelis pārstāve Inguna Almbauere.

Sešos festivāla koncertos, kas notiks gan koncertzālē Baltais flīģelis, gan Siguldas luterāņu baznīcā, gan Siguldas Jaunās pils dārzā un Rīgā, Jāņa baznīcā, būs iespēja dzirdēt pasaules mūziķi vijolnieku Gidonu Krēmeru, Grammy balvas ieguvēju Baltijas kamerorķestri Kremerata Baltica, orķestra solistus, ansambļus un festivāla viessolistus.

Festivāla jubilejas gada solisti un viesi būs čellisti Miša Maiskis, Gunta Ābele, Giedre Dirvanauskaite, pianisti Otāvija Marija Maceratini, Oļegs Maizenbergs, Nikolajs Puškarevs, Reinis Zariņš, Ingmars Zemzaris, Indre Baikštīte, flautiste Ilze Urbāne, dziedātāja Diāna Silova un vibrafonists Andrejs Puškarevs, kā arī diriģente Joana Malvica.

Kremerata Baltica festivāli vienmēr sniedz klausītājiem iespēju iepazīt arvien jaunas, līdz šim neatklātas mūzikas partitūras. Tā šā gada festivāla atklājums būs Ludviga van Bēthovena un Franča Šūberta līdzgaitnieks un draugs, komponists Anselms Hitenbreners (1794-1868). Festivālā tiks atskaņoti komponista stīgu kvarteti, dziesmas un klavierdarbi.

Koncertzāles Baltais flīģelis vadītāja un Kremerata Baltica festivāla direktore Inese Zagorska minēja, ka festivālam ir neatsverama loma koncertzāles radošajā dzīvē. "Gidona Krēmera vārds, neapšaubāmi, ir koncertzāles Baltais flīģelis zīmols, ar kuru jau vairāk nekā desmit gadus dzīvo un elpo koncertzāles gars. Atskatoties uz festivāla vēsturi, jāatzīmē tā neatkārtojamā, tikai festivālam piemītošā atmosfēra, kura vienmēr atnāk muzikāliem pārsteigumiem bagāta, radoša, draudzīga un mūzikas mīlestības piepildīta," pauda Zagorska.

Festivāla dibinātājs un dvēsele Gidons Krēmers savas izcilās karjeras laikā ieguvis pasaules slavu kā viens no visu laiku oriģinālākajiem un izaicinošākajiem māksliniekiem. Viņš uzstājas lielākajās pasaules koncertzālēs, muzicē kopā ar labākajiem orķestriem un izcilākajiem diriģentiem. Krēmers 1997. gadā izveidoja kamerorķestri Kremerata Baltica un atklāja Igaunijas, Lietuvas un Latvijas jauno mūziķu radošo potenciālu, kas piemīt 27 spožu talantu ansamblim.

Kremerata Baltica orķestris atzīts par vienu no izcilākajiem pasaules orķestriem, kas ikgadējās koncertturnejās sniedz vairāk nekā 60 koncertus visos pasaules kontinentos. 2002. gadā Krēmers un Kremerata Baltica kļuva par Grammy balvas laureātiem.

Festivāls Kremerata Baltica ir kļuvis par tradicionālu vērtību Latvijas kultūras dzīvē, kas atnesis neskaitāmas tikšanās ar jaunām, talantīgām mūzikas zvaigznēm, kuras Krēmers uzvedis arī uz pasaules skatuvēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja