Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Siguldas Sunset Festival uzstāsies grupa The xx

Siguldas Pilsdrupu estrādē 15. augustā notiks starptautiskais Sunset Festival '17, kura programmā kā pirmie mākslinieki izsludināti grupa The xx, informēja pasākuma pārstāve Līva Toniņa.

The xx patlaban ir viena no pasaules visaktuālākajām un mūzikas kritiķu augstāk vērtētajām britu grupām. 

Grupas jaunākais albums I See You nāca klajā 13. janvārī un ir otrais, kas spējis uzrāpties britu topa pašā virsotnē. Tādus pašus panākumus  savulaik sasniedza debijas albums xx (2009), kamēr otrais ar nosaukumu Coexist (2012) bija piektajā vietā. 2010. gadā The xx saņēma prestižo Mercury balvu un 2011. gadā grupa tika nominēta BRIT balvai veselās 3 kategorijās.

Ar jaunāko sniegumu liegais, R&B ietekmētais indī poproks, kas jau bija kļuvis par grupas vizītkarti,  papildinājies ar bagātiem basiem un klubu mūzikas bītiem. Virknē kompozīciju ēteriskos ģitāras akordus un it kā biklos vokālus aizstāj jau pilnībā pārliecinātu indivīdu sniegums. To apliecina arī mūzikas kritikas, kas karjeras sākumā slavēja grupu par stila orģinalitāti un īpašu izteiksmes gaisīgumu, bet tagad jau runā par trio ietekmi uz mūzikas attīstību globālā mērogā.

Šovasar Siguldas Pilsdrupu estrādē paredzēti vismaz četru starptautiski pazīstamu mākslinieku koncerti, katrā no tiem piedalīsies arī pašmāju vai mazāka mēroga ārzemju muzikālās zvaigznes. Nākamie vārdi tiks atklāti piektdien, 3. marta.

Šis būs Sunset Festival otrais gads, taču pirmsākumi meklējami vēl 2015. gadā, kad Siguldas Pilsdrupu estrādē tika rīkoti džeza leģendas Ričarda Bonas un ekstravagantās britu dziedātājas Rošīnas Mērfijas koncerti. Estrādē uzstājušies ari tādi mākslinieki kā Demjens Raiss un britu grupa James.

No citiem līdzīgiem Latvijas festivāliem Sunset Festival atšķiras ar uzsvaru uz mūzikas baudīšanu īpašā gaisotnē un kvalitatīvām izklaides iespējām ļoti dažāda vecuma cilvēkiem.

Īpašā biļešu iepriekšpārdošana Biļešu serviss tīklā sāksies 1. martā plkst. 10. Lai iegūtu garantētu iespēju iegādāties biļeti, sūti pieprasījumu uz [email protected], tematā liekot: Kods.

Publiskā biļešu pārdošana sāksies 6. martā plkst. 10.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja