Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Simfoniķi, bigbendi, pianisti un Latvijas gredzens

Rīgas festivāls, ko aizvadītajā svētdienā uzsāka Jeruzalemes simfoniskā orķestra vieskoncerts Andresa Mustonena vadībā, turpināsies līdz 21. jūnijam, piedāvājot emocionāli piesātinātu skaņu paleti no romantisma līdz džezam.

Tajā muzicēs pianisti Vestards Šimkus un Antons Ļahovskis, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Latvijas Radio koris, Latvijas Radio bigbends un Concertgebouw džeza orķestris. Dailes teātrī notiks Latvijas valsts simtgades projekta Latvijas gredzens koncertuzvedumu atkārtojumi.

Koncerts 4. jūnijā Rīgas Kongresu namā piedāvā Latvijas Radio bigbenda un Amsterdamas Concertgebouw džeza orķestra tikšanos. Concertgebouw džeza orķestrī, kurš pie mums viesosies pirmo reizi, spēlē labākie Nīderlandes džeza mūziķi – katrs no 17 orķestra dalībniekiem ir izcils solists un improvizētājs. 1999. gadā šis kolektīvs izvirzīts Edisona balvai par albumu Festival un šo pašu godalgu saņēmis 2010. gadā par albumu Blues for the Date, kuru izdevums All About Jazz nosaucis par vienu no gada labākajiem lielo kolektīvu albumiem.

Londonā dzīvojošā Krievijas pianista, vairāku starptautisku konkursu laureāta Antona Ļahovska apgarotā muzikalitāte, spožā virtuozitāte un interpretāciju dziļums Latvijas publiku pirmoreiz apbūra Jāzepa Vītola 5. starptautiskajā pianistu konkursā 2008. gadā, kurā viņš ieguva Grand Prix un LNSO simpātiju balvu. Pianists pie mums atkal muzicēs 13. jūnijā Lielajā ģildē kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Andri Pogu. Viņa izpildījumā dzirdēsim Ferenca Lista Otro klavierkoncertu. LNSO spēlēs Sergeja Rahmaņinova Trešo simfoniju.

Turpat, Lielajā ģildē, 15. jūnijā solokoncertu sniegs mūsu izcilais pianists Vestards Šimkus, atskaņojot krievu komponista un pianista Aleksandra Skrjabina mūziku. "Viņš ir mans visspēcīgākais iedvesmas avots mūzikā jau kopš brīža, kad es kā vienpadsmitgadīgs Emīla Dārziņa Mūzikas skolas audzēknis skolas fonotēkā nejauši uzgāju vinila skaņuplati ar 1910. gadā tapušiem ierakstiem, kuros viņš ar savu elektrizēto klavierspēles piesitienu un vēja pūsmai līdzīgo frāzējumu spēlē pats savu liesmaino un izteikti poētisko mūziku," saka Vestards Šimkus.

Dailes teātrī varēs noskatīties Latvijas valsts simtgades projekta Latvijas gredzens koncertuzvedumus, kuros īstenota diriģenta Sigvarda Kļavas ideja izcelt un parādīt katra Latvijas novada īpatnības, bagātību un enerģiju. Ciklu 12. jūnijā aizsāks Vidzemes gredzens – muzikāla izstāde Kalns uz augšu ies, 14. jūnijā Zemgales gredzens – kino koncerts Vēstures palos, kas novērtēts ar Lielo mūzikas balvu, 18. jūnijā Kurzemes gredzens – lielkoncerts Pūt, vējiņi un 21. jūnijā Latgales gredzens – koncertizrāde Rakstiem un skaņai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja