Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skaitlis "13" Salacgrīvas debesīs

Ikgadējais festivāls Positivus kā tāds kārtīgs pieaugušais jau sāk sarauties, nevis turpina augt. Katram taču jādara tā, kā pašam ērtāk

Kārtējais festivāls Positivus Salacgrīvā ir pienācis, kaut pēc pēdējās reizes daudzi sprieda: nez vai 2018. gads tam nav bijis pēdējais, jo apmeklētāju skaita samazināšanās bija ļoti jūtama un pa teritoriju varēja staigāt brīvāk nekā iepriekšējos gados. Apmeklētājiem, protams, ērtāk, un ataust patīkamas atmiņas par pašu pirmo, gandrīz ģimenisko Positivus, bet lielie un aktuālie mākslinieki nepavisam nav lēti, un tāpēc to masu vajag. Nenovecojošās grupas The Prodigy koncertā laukums lielās skatuves priekšā pērn izskatījās pilns, bet uz maģisko "Keivkalpojuma" rituālu diemžēl neatbrauca visi tie, kuri bija gaidīti. Tāpēc arī Positivus no triju dienu festivāla atkal sarucis līdz divdienniekam.

Kā parasti, līdzās ārzemju viesiem būs klausāms arī daudz latviešu mūzikas, un vērojama patiešām pozitīva tendence – simtprocentīgi atšķirīgais latviešu grupu sastāvs no jau notikušās Kartupeļpalmas un tikai dažu grupu atkārtošanās vēl gaidāmajā Labā dabā liecina, ka vietējo mūziķu, kurus kāds grib dzirdēt, ir gana daudz. Nav tā, ka vienām un tām pašām grupām jāspēlē visur, jo citādi festivāls ir uzskatams par neizdevušos. Arī apmeklētājam, ja viņam nav tikai pāris mīļāko grupu, ir iemesls pabūt vairākos festivālos, jo katrā ir iespējams dzirdēt kaut ko citu.

Protams, daudziem iemesls doties uz Positivus ir tuvās jūras veldzējošā sajūta un iespēja aizbēgt no pienākumiem pilsētas birojos. Šādas atpūtas meklētāju daļai ir pat diezgan vienalga, kas uzstājas. Nosaukumi ir tikai izkārtne, kas, ierodoties festivālā, tiek aizmirsta, un svarīgākais ir ballīte. Ļaušanos likumam "pieprasījums rada piedāvājumu" apliecina arī dueta Mazais princis uzstāšanās Positivus ieskaņas pasākumā 17. jūlijā – šīs apvienības sen apnikušo latviešu hitu parodēšana daļai šķiet smieklīga, daļai – stulba, bet vārdi "smieklīgs" un "stulbs" bieži vien tiek lietoti arī kā sinonīmi, tātad viss darbojas perfekti.

Festivāla Positivus apmeklētājus turpinās uzjautrināt Sūdi un Kapelmeistars Group, ar kādu skarbāku vārdu zupai sāli, piparus un varbūt pat kādu žiletes gabaliņu piebērs trīs no Latvijas pazīstamākajiem reperiem Ansis, Viņa un Edavārdi, savukārt Riga Reggae visus nomierinās ar Jamaikas saulē dzimušo saukli Peace and Love. Režisors Vladislavs Nastavševs, kurš pērn uzstājās ar trio Ezeri, šogad piedāvās septiņas jaunas dziesmas ar savu iemīļotāko krievu dzejnieku tekstiem sintpopa pavadījumā.

Ballīti turpinās džezfanka grupa Very Cool People, alternatīvā jeb pašu būvētā indīdžeza tīrradņi The Coco’nuts, bundzinieks orķestris Rick Feds, savas paaudzes aktīvākais džeza popularizētājs saksofonists Deniss Paškevičs ar Funk Therapy Collective, kā arī vesels lērums dīdžeju. Ne gluži dejojamas, bet klausāmas mūzikas nelielo flangu pārstāvēs psihedēliskā hipijroka kolektīvs The Bad Tones, kas šogad izdevis jaunu albumu, jaunā indīpopa dziedātāja Mūr. Apvienība Carousel dos iespēju pārliecināties, ka tās dalībnieki nav tikai Eirovīzijas dziesmu konkursa varoņi. Kā šogad interesantākos, spējīgus arī pārsteigt, gribas pieminēt trio Kautkaili ar dziedātāju Kristīni Pāži priekšgalā un populārā dīdžeja AG folkmūzikas, regeja un hiphopa miksli apvienībā Bezgalībieši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja