Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Šodien ar Kloda Vivjēra operu Koperniks atsāksies laikmetīgās operas cikls LULU

Šodien ar Kloda Vivjēra operu Koperniks atsāksies laikmetīgās operas cikls LULU, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

LULU sezonu šodien plkst.18 atklās Kloda Vivjēra opera Koperniks. Pasākums notiks kinoteātra Splendid Palace Cafe Film Noir zālē.

Koperniku iestudējis Pjērs Odī, iestudējumu vada Reinberts de Lēvs, bet izpilda Asko Ensemble un Schönberg Ensemble no Nīderlandes operas. Par iestudējumu vairāk stāstīs komponiste Gundega Šmite.

Divas nedēļas vēlāk, 3. septembrī tiks demonstrēta Harisona Bērtvistla (Birtwistle) opera Mīnotaurs (Minotaur). Mītiskajā pasaulē ievadīs komponists un mūzikas erudīts Andris Dzenītis.

Savukārt 17. septembrī LULU piedāvā Džordža Bendžamina (Benjamin) operu Written on Skin, kas pirmoreiz dienasgaismu ieraudzījusi Eksanprovansas (Aix-en-Provance) festivālā 2012. gadā, un gadu vēlāk ar gandrīz nemainīgu muzikālo sastāvu izrādīta Londonas Karaliskajā opernamā.

Written on Skin ir neparasts un sarežģīts darbs, kurā 21. gadsimta eņģeļi nolemj atgriezties 13. gadsimtā, lai radītu un piedalītos cilvēces dzīves procesos. Vairāk par iestudējumu stāstīs režisors Viesturs Meikšāns.

Savukārt 1. oktobrī varēs redzēt amerikāņu minimālista Džona Adamsa (John Adams) uz vēsturiski politiskajiem notikumiem balstīto operu Nixon in China. Tā ir trīs cēlienu opera, kuras sižeta pamatā ir ASV prezidenta, par anti-komunistu dēvētā Ričarda Niksona (Nixon) Ķīnas apmeklējums 1972. gadā. Rūpīgāku ieskatu un ceļavārdus pirms operas demonstrēšanas sniegs muzikoloģe Baiba Kurpniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja