Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sonora Vaice Jāņa Akuratera muzejā

Otrdien, 20. martā Jāņa Akuratera muzejā ciklā Personība sarunās un mūzikā viesosies Latvijas Nacionālās operas soliste Sonora Vaice un koncertmeistare Ilze Ozoliņa.Tamāra Antona Rubinšteina operā Dēmons, Alčīna Georga Frīdriha Hendeļa operā Alčīna, Violeta Valerī Džuzepes Verdi operā Traviata - tās ir tikai dažas no lomām, kurās savu meistarību izcili apliecinājusi Sonora Vaice.

Sonora Vaice ir absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Ludmilas Braunas vokālo klasi (1992), studējusi Itālijā pie Katjas Andželoni un Londonā (1998-2000), ieguvusi balvas starptautiskos konkursos, kā arī divreiz Latvijas Lielo Mūzikas balvu. Sonora Vaice jau otro gadu desmitu ir starp spožākajām mūsu operdziedātāju zvaigznēm.Akuratera māja ir koncertmeistares Ilzes Ozoliņas, diriģenta Edgara Račevska meitas, bērnības māja. Kopš 1960. gada līdz astoņdesmito gadu beigām Akuratera mājas pirmā stāva īrnieki bija diriģenta Edgara Račevska ģimene. Jau kopš Akurateru mājas uzcelšanas 20. gadsimta 30. gados mūzika tajā ir skanējusi ne tikai svētku reizēs, bet arī ikdienā. Arī dzejniekam Jānim Akurateram, viņa meitai Laimai un mazdēlam Jānim Viesturam Osim mūzika bija tuva un gara dzīves atklāsmei nepieciešama māksla. Vairākos savos dzejoļos Akuraters ir centies vārda mākslā ietērpt mūzikas radītā iespaida noslēpumu.Tikšanās ar Latvijas Nacionālās operas solisti Sonoru Vaici un koncertmeistari Ilzi Ozoliņu notiks otrdien, 20. martā plkst. 19 Jāņa Akuratera muzejā, Torņakalnā, O. Vācieša ielā 6a. Pasākumā varēs baudīt mūziku un iepazīt operas lielās skatuves mākslinieci neierastā tuvplānā Jāņa Akuratera Kamīnzāles kamerstila atmosfērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja