Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šovasar Vecpiebalgā norisināsies Imantdienas

Šovasar 1. jūlijā plkst. 20.00 Vecpiebalgā, Alauksta ezera krastā, pēc divu gadu pārtraukuma pie klausītājiem atgriezīsies jau par kultūrvēsturisku tradīciju izveidojušies mūzikas svētki Imantdienas, pulcējot daudzus pazīstamus Imanta Kalniņa mūzikas izpildītājus. 2026. gadā Imantdienas svinēs 50. gadskārtu.

Sasaucoties ar Dziesmu un deju svētkiem, par šāgada muzikālo vadmotīvu izvēlēta dziesma ar Imanta Ziedoņa vārdiem Mūžu mūžos būs dziesma, kas, apvienojot daudzus pazīstamus izpildītājus un mūzikas interpretus, izdziedās gan dziesmas no pašiem Imantdienu pirmsākumiem, gan arī tautā iemīļotas kompozīcijas, kas dzīvo līdzi laikam un savu aktualitāti nav zaudējušas arī šodien.

Marts Kristiāns Kalniņš par Imantdienām: "Jau kopš agras bērnības šie man ir bijuši ļoti gaidīti svētki – viens no gada lielākajiem muzikālajiem notikumiem. Neapšaubāmi, būšana mūzikā, satikšanās ar klausītājiem, mūziķiem, kopā dziedāšana mani ir ietekmējusi visu dzīvi. Te es veidojos kā cilvēks, pilnveidojos un uzkrāju pieredzi. Protams, jūtos atbildīgs par šo tradīciju – lai tā dzīvo, izskan tuvu un tālu, lai arī mani bērni šajā steidzīgajā un sarežģītajā pasaulē, spēj piedzīvot, sajust un izdziedāt savu dziesmu."

Koncertā skanēs tautā iemīļotas melodijas no Imantdienu pirmsākumiem līdz šodienai, un tās izpildīs Raxtu raxti, Shipsea, Tev tuvumā, Marts Kristiāns Kalniņš, Ainars Mielavs, Olga Rajecka, Uģis Roze, Līga Priede, Andrejs Grimms, Agnese, Goran Gora, Ieva Akuratere.

Neiztrūkstoša koncerta sastāvdaļa būs arī tradicionālā sadziedāšanās ar klausītājiem, kas apliecina latviešu mūzikas un kopā dziedāšanas nozīmi ikviena latvieša dzīvē.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā: bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja