Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Sprīdītis ar tauri un TV pulti

Decembrī apritēs 111 gadu, kopš Anna Brigadere uzrakstīja populāro pasaku lugu Sprīdītis. Balstoties uz tās motīviem, tapusi multimediāla monoizrāde Sprīdītis. Pēc 111 gadiem..., kuras autors ir Vairis Nartišs, viens no pazīstamākajiem Latvijas trombonistiem.

Monoizrādes autors t. s. instrumentālā teātra performancē ar daudzu pūšaminstrumentu palīdzību, kā arī vokāli un horeogrāfiski izspēlēs, kā Sprīdīša gaitas varētu risināties šodien, vienlaikus paironizējot arī par aktuāliem politiskajiem notikumiem Latvijā. Pirmizrāde - Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē 28. novembrī plkst. 19. Izrādi veido Varis Klausītājs (režija), Karina Taranova (horeogrāfija), Anda Nartiša (tērpi), Uldis Vilks (video), Didzis Paeglis (karikatūras).

"Simtvienpadsmit gados kopš Brigaderes lugā aprakstītajiem notikumiem valsts ir mainījusies, mainījusies arī valūta. Lai arī Centrālā banka solījusi, ka visi varēs apmainīt naudu bez problēmām, latviešu paraža glabāt naudu zeķē ir novedusi pie tā, ka Sprīdītis pie jaunās naudas nav ticis. Turklāt laulība ar Lienīti vairāk nekā simt gadu garumā Sprīdīti ir tik ļoti nogurdinājusi, ka viņš nolemj atkal doties meklēt laimi pasaulē. Tikmēr viņa stabulīte izaugusi par milzu tauri, sprunguliņš pārveidojies par televizora pulti, savukārt gredzentiņš pārveidojies par milzu āmuru," Vairis Nartišs atklāj ironiskā, divos cēlienos strukturētā iestudējuma akcentus.

Monoizrādē būs iespēja uzzināt, kas gadsimta gaitā noticis gan ar princesi Zeltīti, gan ar Lutausi, Sīkstuli, un citiem pasaku lugas varoņiem. Apliecinot sevi kā radošu un artistisku mūziķi, Nartišs ap sevi pulcējis kolēģus projektos Shady Brass Q, Riga Brass, CHARM, Zaļumballes orķestris un Showbrass un pat atvēris mūzikas instrumentu interneta veikalu NartissLV, nule atvērts arī salons Rīgā. Akadēmiskās mūzikas robežu paplašināšana ar monoizrādēm, instrumentālām performancēm un multišoviem ļauj trombona virtuozu iepazīt kā atraktīvu ideju ģeneratoru un asprātīgu scenāriju autoru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja