Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tapusi jaunā Jazz in Latvia 2022 džeza mūzikas dubultizlase

Tapusi jaunā Jazz in Latvia 2022 džeza mūzikas dubultizlase, kas kopā ar Latvijas delegāciju ceļos uz lielāko Eiropas džezam veltīto izstādi, informēja Aleksandra Line.

Šis ir jau sestais gads, kad Latvijas džezs tiek pārstāvēts lielākajā Eiropas džezam veltītajā gadatirgū jazzahead!, kas ik aprīli notiek Brēmenē, Vācijā. Lai parādītu nozares profesionāļiem no visas pasaules pašmāju džeza žanra jaunumus, arī šogad tika sagatavota izlase CD un digitālā veidā – tā būs pieejama klausītājiem 80 pasaules valstīs un lielākajās mūzikas straumēšanas platformās. Turklāt pēc divu gadu pauzes jazzahead! šogad atkal risināsies klātienē, un pašmāju delegācija dosies uz Vāciju stāstīt par nozares aktualitātēm un veidot jaunas sadarbības iespējas pie sarkanbaltsarkana Latvijas džeza stenda.

Jazz in Latvia 2022 mūzikas izlase šogad ir krāsaina: fiziskajā versijā iekļautas astoņpadsmit autorkompozīcijas, no džeza klavieru solo līdz bigbenda veikumam. Izlasē – Latvijas Radio bigbends ar Pjēru Bertrānu, Deniss Paškevičs, Beāte Zviedre un Jānis Rubiks, grupa LUPA, Toms Mikāls, Jekaterina Šarigina, Very Cool People, Lauris Amantovs, Vestards Šimkus un Endless Roar, Miķelis Dzenuška un citi. Ņemot vērā to, ka džeza žanrs Latvijā ir aktīvs un daudzpusīgs, un tā pārstāvji kļūst aizvien radošāki, šī žanra eksponēšanai starptautiskajā līmenī ir aizvien lielāka nozīme.

"Jā, mēs esam ziemeļnieki. Ar bosanovas ritmiem galēji neaizraujamies, jo tam nepieciešams vairāk saules. Jā, mēs esam arī ballētāji, jo tomēr nedzīvojam aiz polārā loka. Un, jā, mums ir, ko teikt, jo talantīgi mūziķi turpina augt kā sēnes pēc lietus. Sēnes un to lasīšana, starp citu, ir viena no iecienītākajām Latvijas džezofilu un pārējo valsts iedzīvotāju nodarbēm, tādēļ šādu salīdzinājumu nevajag novērtēt par zemu," – tā izlasi apraksta mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis.

Jazz in Latvia 2022 viņš vērtē kā diezgan eklektisku kompozīciju kopu, kas iezīmē muzikālo teritoriju no klasiskāka džeza līdz funky ballītei un ziemeļnieciski vēsiem pasteļtoņu gleznojumiem. Un piebilst: "Daudzkrāsaini, griboši un varoši. Un vēl meklējumu procesā, kas var turpināties mūžīgi, ko patiesībā arī atliek novēlēt kā šeit dzirdamajiem izpildītājiem, tā šīs izlases klausītājiem. Bez meklējumiem nav attīstības. Bez attīstības nav džeza. Bet bez tā mēs nevaram un negribam dzīvot nekādos laikos."

Izlasi var noklausīties te:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja