Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Tur atkal kaut kam ir jābūt

Jaunā singla skanējumā mūzikas zinātāji sazīmē citādu _Prāta vētru _un tagad nepacietīgi gaida albumu.

Albums ir ierakstīts, tagad atliek to godam atrādīt koncertos vasarā! - tā bez greznām «pīār» ceremonijām pēc septiņu mēnešu ilga darba pārsteigumu sagādājusi par labāko latviešu grupu dēvētā Prāta vētra. Grupas jaunā albuma Vēl viena klusā daba pirmā vēstneša - singla Lantern - skanējumā mūzikas zinātāji sazīmē citādu Prāta vētru.

Mūzikas eksperte Dace Volfa atklāj - Prāta vētras kvalitāte ir nemainīga, bet citādu skanējumu vairs neesot cerējusi kādreiz dzirdēt. «Mīlu puišus, bet, lai viņi man piedod, pēdējos gados neko īpaši pārsteidzošu un jaunu Prāta vētra neradīja. Un te nāk jaunā dziesma, un man jāsaka - wow! Nav šaubu - Prāta vētrai tomēr vēl ir iekšā!» saka D. Volfa, ar nepacietību gaidot jauno albumu.

Muzikologs Orests Silabriedis uzskata, ka jau albums Tur kaut kam ir jābūt (2008) parādījis Prāta vētras spēju pamatīgi mainīties, arī Lantern vedinot domāt, ka mūziķi atkal gatavi jauniem apvāršņiem.

«Jaunās dziesmas gan, visticamāk, nebūs hiti, jo grupas spēks ir nevis melodijā, bet visai primitīvu, tradicionālu motīvu skaniskajā un saturiskajā anturāžā (vismaz beidzamo gadu paraugos), ar to saprotot aranžējumu, tekstu, enerģētiku. Lantern, ko patīkami dzirdēt arī otrreiz, daudz vairāk rosina interesi nekā cerību, tomēr skaidrs, ka jaunais albums jāklausās, jo tur kaut kam ir jābūt,» tā O. Silabriedis.

Citādu Prāta vētru gan iepriekšējā, gan topošajā albumā saklausījis Tur kaut kam ir jābūt producents, mūziķis Gustavo.

«Jaunā dziesma ir svaiga un Prāta vētrai netipiska, pa ko man liels prieks - puiši jau atkal ir spēruši soli uz priekšu un iekāpuši tur, kur agrāk nav bijuši. Dziesmas noskaņa ir ideāla, tās enerģētika atstāj iespaidu, un stils šeit jau ir sekundārs,» saka Gustavo.

Kā «īstens latvietis» mūzikas apskatnieks Klāss Vāvere gaidījis «īstos prātniekus» - ar spilgtu melodiju, skaidru harmoniju un Renāru Kauperu priekšplānā. «Bet šis arī ir labs. Tiesa, obligātie dabstepa gājieni nupat jau šķiet tik prognozējami, ka pie pirmajām taktīm laikam pat pasmaidīju. Bet varbūt vietējā meinstrīmā tas ir svaigi,» saka K. Vāvere.

Lai arī Lantern esot interesants jaunā albuma pieteikums, K. Vāvere norāda: «Kad tavs statuss ir tik augsts, tu sāc no tā bīties un meklē katru iespēju kaut kā maskēties, uztaisīties par kaut ko citu. Dažreiz tas nostrādā, dažreiz ne. Ja atkal izdodas atslābināties, tu esi neievainojams un pa īstam liels. Tā ir tā īstā attīstība, process.»

Pats Renārs Kaupers par grupas jaunā albuma muzikālo virzienu saka: «Es domāju, ka tādas apzinātas, kolektīvas došanās kaut kādā virzienā nebija. Katrs nāca ar savu demo ierakstu bagāžu un dziesmām, un tad nu visi piedalījās, kā var un māk.» Albumu Vēl viena klusā daba, kas tapis studijās Hadsonā Ņujorkas štatā, Oksfordā Anglijā un Rīgā, Prāta vētra atrādīs brīvdabas koncertos vasarā - Jelgavā, Ventspilī, Saldū, Valmierā, Preiļos un Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja