Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Valentīndienas ieskaņā – itāļu mūzikas koncerts La Dolce Vita

Svētdien, 10. februārī, Lielajā ģildē būs dzirdamas skaistākās un romantiskākās dziesmas no Itālijas solistu Ilonas Bageles, Ingus Pētersona, Andra Ludviga, orķestra Rīga un diriģenta Mārtiņa Ozoliņa atskaņojumā.

Jau septīto gadu Profesionālais pūtēju orķestris Rīga gatavo īpaši Valentīndienai veltītu romantisku koncertprogrammu. Šoreiz orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš radis iespēju realizēt kādu senu savu sapni par koncertprogrammu ar itāļu komponistes Nino Rotas kino mūziku, pasaulslavenām neapolitāņu melodijām un dziesmām no A. Bočelli un L. Pavaroti repertuāra.

Koncerta La Dolce Vita (tulkojumā no itāļu valodas - saldā dzīve) nosaukums ir likumsakarīgs, jo tiešā veidā saistās ar mūziku un noskaņām, kas sagaida klausītājus koncertā. Kā saka M. Ozoliņš, "itāļi un saldā dzīve – tās ir asociācijas, kas izveidojušās jau agrā jaunībā, skatoties Federiko Fellīni filmas un dzirdot Nino Rotas mūziku. Itālijā vienmēr silda saule un valda mīlestība. Tā ir zeme, kur valoda skan kā mūzika, un neopolitāņu dziesmas skan Bočelli, Pavaroti un citu pasaulslavenu itāļu tenoru balsīs. Ar šo programmu orķestra repertuārā ienāk jaunas notis un repertuārs! Nino Rotas svīta La Strada, kas sākotnēji rakstīta kā baleta mūzika Milānas La Scala teātrim un pēc tam ekranizējusies kinofilmā, ir tehniski komplicēta, taču muzikāli interesants un demokrātisks opuss. Ar kino mūziku ir tā, ka liela daļa cilvēku vispirms atceras filmu nosaukumus, tad aktierus, režisorus un tikai pēc tam komponistus un mūziku. Nino Rotas mūzika ir tik spēcīga, ka tā neatstāj vienaldzīgu nevienu, kaut vai slavenā mīlas tēma no filmas Krusttēvs, ko noteikti daudzi ir dzirdējuši. Visus skaņdarbus programmā vieno doma par mīlestību, par cilvēku jūtām, tomēr katrā noskaņā un melodijā ir sava nianse, katram dvēseles stāvoklim ir kāda nedaudz cita intonācija."

Koncerta solists Ingus Pētersons īpaši izceļ divus duetus, ko dziedās kopā ar Ilonu Bageli: "The Prayer ir fenomenāli brīnišķīgs skaņdarbs! Tam manā dzīvē ir bijusi maģiska loma. Savukārt Vivo per lei ir dziesma, no kuras teksta var daudz mācīties. Tulkojumā tā nozīmē Es dzīvoju tev, un es gribētu novēlēt visiem cilvēkiem – dzīvot nevis sev, bet otram cilvēkam!"

Koncerts notiks Lielajā ģildē 10.februārī plkst.19. Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja