Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valmierā notiks Ziemas mūzikas festivāls

Valmierā no 16.janvāra līdz 20.janvārim notiks Ziemas mūzikas festivāls, kura vadmotīvs šoreiz būs Ar saknēm zemē un mūziku dvēselē, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistare.

17.janvārī plkst.13 festivāla laikā Valmieras 5.vidusskolā notiks muzikālā viktorīna, kur savā starpā sacentīsies vairāku mūzikas skolu audzēkņi. Savukārt 20.janvārī no plkst.11 līdz 20 koncertzālē Valmiera notiks koncertmaratons, kur deviņas stundas maratona dalībnieki dziedās, spēlēs klavieres, akardeonus, kokles un citus instrumentus.

Ziemas mūzikas festivāla laikā būs iespēja apmeklēt arī divas lekcijas. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētā profesore Dace Medne pastāstīs, kāda nozīme mūzikas apguvei ir cilvēka attīstībā, mūzikai kā kopā būšanai. Savukārt Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas skolotāja Benita Zvīgule aicinās latviešu komponistus vairāk iepazīt no cita skatupunkta. Lekcija būs papildināta arī ar muzikālo materiālu.

19.janvārī no plkst.15 norisināsies pianista Venta Zilberta meistarklase, kurš topošajiem mūziķiem klātienē atklās, kā ar klavieru melnbaltajiem taustiņiem atainot kompozīciju un atrast savu skanējumu.

Savukārt festivāla noslēgumā, 20.janvārī plkst.10, koncertzālē Valmiera ar vīru kopu Vilki tiks godināta barikāžu atcere. Tam plkst.21 sekos grupas Ducele koncertu.

"Vadmotīvu "ar saknēm zemē un mūziku dvēselē" izvēlējāmies, jo festivālā skanēs latviešu mūzika. Saknes ir mūsu komponisti, saknes esam mēs paši savā Latvijā, savā Valmierā. Esam bagāti ar to, ka mūsu saknes stiepjas gan klasiskajā mūzikā, gan tautasdziesmu "dzīlēs". Un īpašu noskaņu radīs arī tas, ka šogad festivāls notiks barikāžu atceres laikā. Mēs aicinām lepoties ar savām saknēm, aicinām mīlēt mūziku, baudīt un novērtēt to," stāsta Valmieras Mūzikas skolas direktore Inese Sudraba, norādot, ka ikviens Ziemas mūzikas festivālā varēs atrast kaut ko savai gaumei atbilstošu.

Festivāla norišu apmeklējums ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja