Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Kultūras pilij savs džeza klubs

Džeza dzīvi jaunajā vietā ieskandina starptautisks sekstets

Rīgas džeza vidi turpmāk regulāri papildinās jauna šim žanram veltītu pasākumu sērija atjaunotajā VEF Kultūras pilī. Šo jaunumu 6. martā plkst. 19 ieskandinās starptautiskā džeza seksteta Hunter – Pashkevich – Di Benedetto Wind Collective uzstāšanās VEF Kultūras pils Lielajā zālē.

"Atjaunotās VEF Kultūras pils telpas un moto "Vērtības elegantā formā" iedvesmojušas daudzus Latvijas māksliniekus un producentus, rosinot idejas jauniem un radošiem projektiem visdažādākajos žanros un formātos. Tas ļāvis 2018. gadu VEF Kultūras pilī sākt ar vairākiem jaunumiem – viens no tiem ir jauna džeza mūzikas platforma VEF Jazz club. Pieci oriģināli un izpildītāju sastāva ziņā ļoti atšķirīgi koncerti visa gada gaitā izskanēs gan VEF Kultūras pils Lielajā zālē, gan neformālākā gaisotnē –  pils vestibilā, kas ar īpaši šiem pasākumiem paredzēto iekārtojumu būs patīkams pārsteigums džeza mūzikai raksturīgās brīvās atmosfēras meklētājiem," stāsta VEF Kultūras pils mākslinieciskā vadītāja Sandra Zandberga.

VEF Jazz club atklāšanas pasākumā 6. martā uzstāsies trīs izcili solisti – mūsu pašu starptautiski atzītais saksofonists, ļoti daudzu interesantu radošo sadarbības projektu iniciators Deniss Paškevičs muzicēs kopā ar vienu no labākajiem itāļu trombonistiem Bepi di Benedeto un pašlaik Eiropā dzīvojošo afroamerikāņu trompetistu Džeisonu Hanteru. Viņi spēlēs gan džeza klasikas skaņdarbus, gan savas oriģinālkompozīcijas, jo abi ir arī komponisti un aranžētāji. Bepe daudzus gadus bija bigbenda CB Band diriģents un aranžētājs, kā arī spēlējis slavenā itāļu džeza un soul dziedātāja Mario Bjondi grupas sastāvā, kam arī veidojis aranžējumus.

Koncerts būs viena no retajām iespējām mūsdienu džezā vienlaicīgi uz skatuves dzirdēt saksofona, trompetes un trombona saspēli. Trīs pūšaminstrumentu unikālais skanējums veidojies Latvijas, Itālijas un ASV mūziķu ilgstošā sadarbībā, radot oriģinālmūziku, kurā savijušās visu trīs līderu mītnes zemju muzikālās tradīcijas. Viņiem piepulcēsies taustiņinstrumentālists Atis Andersons, kontrabasists Andris Grunte un sitaminstrumentālists Jānis Jaunalksnis, kopā izveidojot starptautisku džeza sekstetu Wind collective, kas atsauc atmiņā kādreizējās lielās, izcilās džeza grupas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja