Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vēl neredzēts dejotāja un ekskavatora šovs dzelzceļu stacijas laukumā

17. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla viens no īpašajiem pārsteigumiem būs Francijas deju kompānija Beau Geste ar Latvijā vēl neredzētu šovu - duetu dejotājam un ekskavatoram - Neparastais transports (Transports exceptionnels).

Neparastais transports divās izrādēs bez maksas būs skatāms pirmdien, 7. maijā plkst.16 un 18 Rīgas dzelzceļa stacijas (tirdzniecības centra Origo) laukumā.

"Es izmantoju ekskavatora roku gan dejas kustībai, gan arī kā cilvēka roku, kas ņem, atgrūž, glāsta. Ekskavators un dejotājs? Tas ir kā operas aizsākums, gandrīz universāls, lirisks un sapnim līdzīgs dziedājums, kas atsauc atmiņā Romeo un Džuljetas romantisko mīlas odu," par šovu stāsta tā idejas koncepcijas autors un horeogrāfs Dominiks Buavēns.

Francijas institūta Latvijā direktors Denī Diklo saka: "Šis dejas šovs atklāj attiecības, kas caur deju kustībām tiek veidotas starp cilvēku un viņa dejas partneri - ekskavatoru. Izrāde kopš 2005. gada demonstrēta jau vairāk nekā 160 Francijas pilsētās un citās valstīs, piemēram, Riodežaneiro, Brazīlijā, Vācijā, Monako, Luksemburgā, Grieķijā, Dienvidkorejā, Rumānijā, Lielbritānijā, Dienvidāfrikā."

Latvijā neredzētā šova izpildītāji būs Filips Priaso un Ēriks Lamī vai Viljams Defresns. Idejas koncepcijas autors Dominiks Buavēns, šova asistente ir Kristīne Erbē.

Kā vēstīts iepriekš, 17. Starptautiskais Baltijas Baleta festivāls norisinās no 27. aprīļa līdz 28. maijam Rīgā un Preiļos no 27.aprīļa līdz 28.maijam. Festivāla programma pieejama tīmekļa vietnē www.ballet-festival.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja