Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Video: Apvienība Jāņa Ruņģa Klātbūtne izdevusi jaunu singlu

Ģitārista Jāņa Ruņģa apvienība Jāņa Ruņģa Klātbūtne laidusi klajā jaunu singlu Šūna, kam tapis arī atraktīvs debitējušās režisores Martas Mēness radīts videoklips. Dziesma ņemta no apvienības Jāņa Ruņģa Klātbūtne jaunākā albuma Dzīvojumi, informēja mūziķa pārstāvji.

"Reiz kādā rēnā ziemas vakarā divi draugi satikās Zoom’ā, lai virtuāli un nesteidzīgā gaisotnē kopīgi baudītu katrs savu vīnogu izstrādājumu," dziesmas tapšanas stāstu šķetina Jānis. "Viņus šķīra teju 300 kilometri, bet interneta savienojums bija tikpat spēcīgs kā dzērieni. Radās jautājums par mūzikas videoklipu, un Marta piekrita, ka kaut kas jau ir jādara un kaut kad ir beidzot atkal jāsatiekas. Piemēram, Liepājā…"

Ātri vien tika izsecināts, ka absurdajam laikam vislabāk atbildīs dziesma Šūna, jo Marta jau tās pašas minētās sarunas laikā uzrežisēja galvā pamatideju: "Nū, es redzu Miķeli triko un tev būs jārok grāvis. Vēl mums vajag kontrabasu."

"Dziesma lieliski raksturo sajūtu, kad pandēmija iespēra ne tikai pa kabatas, bet arī dvēseles dibenu," turpina Jānis. "Sajutām, ka esam šūnas iekš kādas lielākas sistēmas…"

Videoklipa tapšana kļuva par legālu iespējamību draugiem atkal satikties. Interneta portālu komentāros tika atkal un atkal lasīts, ka māksliniekiem krīzē vajadzētu rakt grāvjus, nevis lūgt atbalstu, tādēļ šī doma nonāca arī līdz realizācijai videoklipā. Problēma radās vienīgi ar kontrabasa sarunāšanu, kā rezultātā Jānis basa solopartiju klipā izpilda uz… lāpstas.

Oriģinālā dziesmas ierakstā to uz īsta kontrabasa gan izpilda Staņislavs Judins. Ieraksts tapa Mārtiņa Krastiņa studijā un tajā piedalījās arī ģitārists Miķelis Putniņš, kuram pēc režisores ieceres jau videoklipa filmēšanā tad nu nācās piemērīt triko. Draugu tikšanās, kadrā redzamajās aktivitātēs iesaistoties arī māksliniecei Diana Lelis, notika kolorītajā Karostā un to nofilmēja Reinis Helmuts Aristovs, ar dronu izklaidējoties Kasparam Jaudzemam. Samontēt radīto absurda šedevru Martai Mēness palīdzēja Dāvis Kristaps Aigars.

Singls un tā video tapis ar grupas "alejas", Kristera Gontareva, Mārtiņa Krastiņa, Sanitas Tauriņas, Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Ar šo singlu Jāņa Ruņģa Klātbūtne noslēdz sava otrā albuma Dzīvojumi ciklu, jo studijā jau tiek ierakstītas nākamgad ieplānotā trešā albuma dziesmas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja