Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

VKKF divos mūzikas nozares programmu konkursos starp 67 projektiem sadalījis 113 000 eiro

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) divos mūzikas nozares programmu konkursos starp 67 projektiem sadalījis 113 000 eiro, informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Neakadēmiskās mūzikas atbalsta programmas gada otrajā konkursā atlasīti desmit projektu pieteikumi par kopējo summu 48 770 eiro, no kuriem trīs projekti saistīti ar dalību mūzikas industrijas konferencēs, viens projekts ir konkurences veicināšanas pasākums, savukārt seši projekti saistīti ar koncertdarbību ārpus Latvijas.

Programmas mērķis ir stiprināt Latvijas neakadēmiskās mūzikas industrijas kā nozīmīgas radošo industriju un tautsaimniecības nozares konkurētspēju un eksportspēju, atbalstot ieiešanu ārvalstu tirgos, kā arī atbalstīt Latvijas mūzikas izpildītājus un veicināt jaunradi.

Dziesminieku konkursam Tīrradnis 2024 atvēlēti 4226 eiro, Jeļenas Smelovas dalībai starptautiskajās mūzikas konferencēs 2024.gadā piešķirti 2700 eiro, Kristīnes Kleinas mūzikas industrijas konferenču apmeklējumiem iezīmēti 3200 eiro.

Grupas Sudden Lights koncertturnejai Lielbritānijā un Lietuvā paredzēti 3775 eiro, čellu trio Melo-M koncerttūrei Chello Crossover From Latvia Lietuvā piešķirti 9504 eiro, projekta Waterflower starptautiskajiem koncertiem iezīmēti 3155 eiro.

Projekta Tuta asjade jeb Tutas lietas koncertiem paredzēti 12 989 eiro, Reiņa Jaunā koncertdarbībai ārpus Latvijas šī gada rudenī piešķirti 2200 eiro, grupas Very Cool People dalībai trīs konferencēs piešķirti 2221 eiro, mūziķes Sign Libra koncerttūrei Japānā iezīmēti 4800 eiro.

Savukārt VKKF mērķprogrammā Latviešu oriģinālmūzika gada otrajā projektu konkursā atbalstīti 57 projekti par kopējo summu 64 597 eiro. No projektiem ar pilnu pieprasītā finansējuma apjomu atbalstīti deviņi projekti, ar daļēju - 48 projekti. Konkursa mērķis ir atbalstīt jaunu dažādu žanru un stilu oriģināldarbu radīšanu, sekmējot radošās darbības izcilību.

Starp lielākajiem finansējuma saņēmējiem ir komponists Kārlis Vanags, kurš strādā pie septiņu daļu cikla The Seventh Sense. Šim mērķim VKKF piešķīris 1878 eiro. Finansējumu 1878 eiro apmērā saņems arī Rihards Dubra. Viņš strādā pie jaundarba Eiropas Raidorganizāciju apvienībai Ziemassvētku dienai.

Komponistes Annas Veismanes jaundarbs stīgu orķestrim atbalstīts ar 1878 eiro, Armands Skuķis patlaban strādā pie skaņdarba Acis. Arī šī darba tapšanu VKKF atbalstījis ar 1878 eiro.

Mārcis Auziņš atbalstīts ar 1878 eiro, lai radītu oriģinālmūziku solo platei Solo, Toms Rudzinskis atbalstīts ar 1878 eiro, lai radītu mūziku elektroakustiskajam džeza kvintetam, pūtēju ansamblim un vokālam. Selgas Mences jaundarba Laika upe tapšana atbalstīta ar 1878 eiro.

Mārtiņam Miļevskim piešķirti 1878 eiro, lai radītu jaundarbu bungu un dūdu grupas Auļi un orķestra Rīga kopprojektam. Ar 1878 eiro atbalstīts arīdzan Madars Kalniņš, kurš ieplānojis sacerēt Ziemassvētku dziesmas.

VKKF piešķīris 2348 eiro komponistei Annai Fišerei, kura radīs skaņdarbu Mandragora stīgu orķestrim, mecosoprānam un elektronikai. Viļņa Šmīdberga Kurzemes svītas tapšana atbalstīta ar 2400 eiro. Jēkaba Jančevska koncertuvertīra kamerorķestrim atbalstīta ar 2245 eiro.

VKKF mērķprogrammā Radošo stipendiju programma Ukrainas pilsoņiem septembrī piešķirtas divas stipendijas par kopējo summu 3600 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja