Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zobenā un Lemesī – grupa Eschatos

Trešo gadu pēc kārtas Viesītes novada Lonē šīs nedēļas nogalē notiks etniskās mūzikas, seno amatu un metālmūzikas festivāls Zobens un Lemess.

Dalībnieku vidū ir Amorphis no Somijas, Batushka no Polijas, Elegy Of Madness no Itālijas, Heidevolk no Nīderlandes, Haralds Sīmanis, Sovvaļnīks, Obscuris Orbis, Frailty, Velnezers, kā arī festivāla debitanti – latviešu blekmetāla grupa Eschatos, kas daudzu citu vidū izceļas ar to, ka tajā dzied nevis krietni noaudzis vīrs, bet trausla rudmataina meitene, kaut pēc balss, viņai dziedot, to nepateiksi. Kristiāna Kārkliņa ir gan viena no grupas dibinātājām, gan arī dziesmu tekstu un savu vokālo partiju autore.

Jau tīņa gadu dumpinieka fāzē viņa atradusi savām sajūtām atbilstošo blekmetālu. Ja koncertos viņa ir kā īsta ragana kapucē, kura kā buroties dziedot graciozi izspēlē dejas ar savām plaukstām (viņas mamma esot astroloģe un burve), tad ikdienā viņa ir biznesa sieviete, kura runā labi nostādītā, gana pārliecinošā balsī, un aizdomas, ka Kristiāna kādreiz dziedājusi korī, bet tagad nereti vada sapulces vai prezentācijas, apstiprinās. Ārpus mūzikas viņa studē mākslas vēsturi, vada festivālu Tēlniecības kvadriennāle Rīga, kura noslēgumā arī uzstājusies ar savu grupu Vāgnera zālē, un ir konsultante LIAA Radošo industriju biznesa inkubatorā, kas sniedz atbalstu uzņēmējiem, kuri darbojas radošo industriju jomā. Ja tas ir ikdienas darbs, tad arī mūziku viņa neuzskata gluži par atslodzi jeb atpūtu brīvajā laikā.

"Man patika, kā vienam mūsu draugam, kurš sūkstījās, ka ir pārāk daudz mēģinājumu, Edgars, mūsu ģitārists, pateica: ja gribi būt mūziķis, tev būs jāiet uz mēģinājumiem un būs jāsēž mājās pie ģitāras. Cilvēki varbūt vienkārši nesaprot, ko tas nozīmē – būt mūziķim, būt māksliniekam... Varbūt cilvēkiem liekas, ka gleznot visu dienu ir wow, tik fantastiski! Vai būt mūziķim – tas jau nav īsts darbs.

Nē, tā nav. Tev paiet nenormāli daudz laika, kamēr tu trenējies, tas prasa arī finansiālos ieguldījumus, kamēr tu vispār nonāc līdz tam brīdim, kad vari sevi saukt par mūziķi, kāpt uz skatuves, izveidot ierakstu un kādam prezentēt savu darbu, tam nav jābūt vieglam procesam. Skaistums ir mokas!"aizrautīgi savu pārliecību pauž Kristiāna, citējot amerikāņu dziedātāju, ģitāristi, pianisti un dziesmu autori Čelsiju Vulfu, vienu no savām muzikālajām favorītēm, piebilstot, ka viņai bijis fantastisks albums Pain Is Beauty (2013), un tādējādi apliecinot, ka viņai tuva arī cita mūzika, ne vien metāls, kurā pati izpaužas.

Arī pret Raianu un Bejonsē neesot nekādu iebildumu. Citreiz lielveikalā vai taksometrā gadījies dzirdēt ne to vien. "Tas Čelsijas Vulfas citāts labi raksturo arī mūziķa karjeru. Ekselenci tu nevari sasniegt ātri, tu nevari to sasniegt, izmantojot īsākos ceļus. Ja tu gribi būt labs kādā jomā, tad tev būs jāziedo tam savs laiks, līdzekļi, sviedri, asinis – tam visam ir jābūt tur iekšā, lai būtu rezultāts," saka Kristiāna, un viņu pūliņiem jau ir rezultāts – abus līdz šim iznākušos 2012. gada 24. decembrī dibinātās grupas Eschatos albumus izdevušas nelielas amerikāņu ierakstu kompānijas, turklāt tās nav bijis jāmeklē. Izdevēji paši izteikuši piedāvājumus grupas ierakstu izdošanai.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja