Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ditas Rietumas kino izlase. 10.III - 17.III

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Mīlestības vēstules ***
Režisors Džuzepe Tornatore. Lomās Džeremijs Aironss, Olga Kuriļenko u. c.

Itāļu klasiķis Džuzepe Tornatore ir radījis savdabīgu melodrāmu par iesirma, izskatīga zinātnieka un viņa studentes attiecībām. Abus mīlētājus šķir attālums un vieno (vai vismaz rada šādu ilūziju) modernās tehnoloģijas. Lomās – pārsteidzošs aktieru duets – brits Džeremijs Aironss un krieviete ar Bonda meitenes (un ne tikai) radīto atpazīstamību Olga Kuriļenko. Filmai piemīt sižetiskā intriga, formas elegance un emocionālā smeldze – visas iespējas meditēt par vientulības tēmu un tuvības iluzorismu.

Skrējiens ***
Režisors Stīvens Hopkinss. Lomās Stīvens Džeimss, Džeremijs Aironss, Džeisons Sudeikis, Viljams Hērts, Karisa van Hautena u. c.

Godprātīgi veidota vēsturiskā filma, kas veltīta amerikāņu vieglatlēta afroamerikāņa Džesija Ouensa dzīvei un viņa startam 1936. gada olimpiskajās spēlēs, kas notika nacistiskajā Vācijā. Segregācija, rasisms, pazemojumi – šīs tēmas iezīmētas skaidri un skaudri. Līdzās Ouensam filmā vienā no sižeta līnijām darbojas leģendārā kinodokumentāliste Lenija Rīfenštāle, kura iemūžinājusi šīs olimpiskās spēles filmā Olimpija. Zinot mūsu publikas intereses, baidos, ka filmas mūžs uz LV ekrāniem būs nepelnīti īss.

Spiegs kļūdas dēļ **
Režisors Luijs Leterjē. Lomās Saša Barons Koens, Marks Strongs, Aila Fišere, Rebela Vilsone, Gaborija Sidibe, Penelope Krusa u. c.

Dulla, ekscentriska komēdija par diviem brāļiem no britu mazpilsētas Grimsbijas. Viens no viņiem ir dunduks ar Laiema Galahera frizūru, kurš mēdz izklaidēties, lēkājot pa krogu ar dibenā iespraustu petardi, otrs ir slepenais aģents. Vienu atveido Saša Barons Koens – komiķis bez aizspriedumiem –, otru – vīrišķīgais Marks Strongs. Arī sieviešu lomās – radikāli atšķirīgas aktrises: ellīgā spāniete Penelope Krusa un omulīgā amerikāņu komiķe Rebela Vilsone. Izklaide bez aiztures.

Ģenerālplāns
Režisors Juris Pakalniņš

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas finansēta dokumentālā filma, kurā ieguldīts spēcīgu pētniecisko žurnālistu (Sanita Jemberga, Inga Spriņģe) darbs. No apjomīgā dokumentālā materiāla izveidots loģisks, pat aizraujošs stāsts par Krievijas maigās varas izpausmēm Baltijā. Filmas veidotāji (režisors Juris Pakalniņš) izmanto paskaidrojošu, retorisku dokumentālā kino formu, materiālu klāstu strukturējot ar videografiku un vietumis atslogojot ar ironiskām ainām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja