Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ditas Rietumas kino izlase. 14.VII - 21.VII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Ledus laikmets. Lielā sadursme ****
Režisori Maiks Tērmaiers, Galens T. Ču

Ledus laikmets ir populārākais pilnmetrāžas animācijas filmu seriāls kinovēsturē – tā piektā sērija neliecina ne par krīzi, ne saguruma pazīmēm. Atraktīvi varoņi, tehniski virtuozs izpildījums, delverīgi joki un atsvaidzinoša ironija – šis īpašības tik pārliecinošā kvalitātē un koncentrācijā nebūt nav viegli atrast pat labākajās no Holivudas animācijas filmām. Lielisks vasaras grāvējs lieliem un maziem – Holivudas izklaides industrija tās kvalitatīvākajā un arī humānākajā formā.

Tīrīšana. Vēlēšanu gads **
Režisors Džeimss Demonako. Lomās Frenks Grillo, Maikelti Viljamsons, Edvīns Hodžs, Elizabete Mičela u. c.

Asa sižeta filma, kurā par izdzīvošanu nākas cīnīties simpātiskai senatorei – pārliecinātai "tīrīšanas koncepta" pretiniecei – sava uzticamā miesassarga pavadībā. Tīrīšanas/ Purge seriāla turpinājums, kuram dramatismu nodrošina pieņēmums, ka ik gadu ASV eksistē nakts, kurā cilvēkam ir ļauts demonstrēt zemiskākos, vardarbīgākos instinktus, – noziegumi, kas izdarīti tīrīšanas naktī, ir ārpus likuma. Ja jūs uzrunāja 2013. un 2014. gadā veidotās filmas, šis būs līdzīgs baudījums agresivitātes un futūristisku antiutopiju cienītājiem.

Kino par kino
Romualda Pipara dokumentālā filma Monētas dubultportrets (2008)

Piektdien, 15. jūlijā, plkst. 22.30 Doma dārzā notiks otrais no četriem vakariem, kurā tiek demonstrētas latviešu filmas. Romualda Pipara dokumentālā filma Monētas dubultportrets (2008) ir tapusi, izmantojot kādreizējo kinoamatieru filmētos materiālus. Šīs filmas kompilācijas unikalitāti nodrošina gan filmas autoru ieguldījums neprofesionālo kino veidotāju mantojuma saglabāšanā un apjēgšanā, gan tās piedāvātā unikālā iespēja paskatīties uz padomju laika dzīves hroniku un pieredzi jau bez oficiozā rāmja.

Ģēniji ****
Režisors Maikls Grandeidžs. Lomās Kolins Fērts, Džūda Lovs, Nikola Kidmena, Laura Linnija, Gajs Pīrss, Dominiks Vests

Viens no kinorepertuāra inteliģentākajiem, kultūrvēsturē visdziļāk sakņotajiem piedāvājumiem skatītājiem, kuri apzinās, ka pasaule nav sākusies ar viņiem. Šis ir stāsts par ASV literatūras vēsturē nozīmīgo redaktoru un izdevēju Maksu Pērkinsu (Kolins Fērts), kurš devis zaļo gaismu Ernesta Hemingveja (Dominiks Vests), F. S. Ficdžeralda (Gajs Pīrss) un Tomasa Vulfa (Džūda Lovs) darbiem. Filma ar smalku laikmeta izjūtu un lieliskiem aktierdarbiem. Šī ir britu aktiera un teātra režisora Maikla Grandeidža debija kino režijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja