Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ditas Rietumas kino izlase. 19.XI - 26.XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Eimija ****
Režisors Asifs Kapadija

Izcila dokumentālā filma, kas izraisīja sajūsmu šā gada Kannu kinofestivālā un turpina savu uzvaras gājienu pasaulē. Būtiskāka par faktu, ka Eimija ir kļuvusi par vienu no visu laiku vispelnošākajām dokumentālajām filmām (un visu laiku pelnošāko britu dokumentālo filmu), ir šīs filmas kvalitāte un unikālie materiāli. Līdzās jau redzētiem kadriem autori izspēlē Eimijas Vainhausas ģimenes hroniku, viņas pašas, draugu un tuvinieku filmētos kadrus, to visu prasmīgi integrējot stāstā par spilgtas, trauslas personības sagrūšanu zem slavas un atkarību nastas.

Mans karalis ***
Režisore Maivena. Lomās Vensāns Kasels, Emanuela Berko, Luijs Garels, Izilda Lebesko

Šī franču režisores, pēc pamatprofesijas aktrises Maivenas filma atnesa Kannu kinofestivāla balvu par labāko sieviešu lomas tēlojumu aktrisei Emanuelai Berko. Vīrieša un sievietes attiecību dramatisms ir pamatīgi sakāpināts – tas ir šīs filmas spēks un vājums vienlaikus. Melodrāmas žanra cienītāji var ļauties laulātā pāra mīlas/atsaluma emociju peripetijām, izbaudot ne tikai Emanuelas Berko, bet arī franču zvaigznes Vensāna Kasela niansēto spēli. Tiem, kuriem pārspīlēts sievišķīgs melodramatisms šķiet kaitinošs, šajā filmā gan nav ko meklēt.

Šefs Ādams Džons ***
Režisors Džons Velss. Lomās Bredlijs Kūpers, Sjena Millere, Omars Sī, Daniels Brīls, Rikardo Skamarčo

Visai klišejiska romantiskā komēdija, kuras interesantākais elements ir tās galvenais varonis – šefpavārs slavenība, kurš atgriežas kulināro cīņu arēnā (gan citā pasaules metropolē) pēc ārstēšanās no smagām atkarībām. Ja jums baudu spēj sagādāt dekoratīvi noformēta ēsma un izmeklēti ēdieni rokdarbi (lielos daudzumos), bet spriedzi – restorāna komandas pašaizliedzīgā cīņa par Michelin zvaigznes iegūšanu, filmu droši var skatīties kā neapgrūtinošu izklaides produktu.

Mustangs ****
Režisore Denīze Gamze Ergivena. Lomās Ginesa Sensoja, Doga Zeinepa Doguslu, Elita Isdžana, Tugba Sunguroglu, Ilaida Akdogana

No 20. līdz 22. novembrim kinoteātri Splendid Palace trijos brīvseansos – filmas, kas pretendē uz Eiropas Parlamenta balvu Lux. Tās ir spēcīgas Eiropas filmas, kuras attiecas uz dzīvi – konkrētu sociālpolitisku apstākļu dramatisku realitāti. Līdzās turku drāmai Mustangs par jaunu meitenīšu dzīvi provinciālā represīvas tikumības vidē skatāma arī Itālijas un Francijas migrācijas tēmai veltītā drāma Mediterranea un bulgāru Mācība, kuras galvenā varone ir skolotāja. Mana favorīte ir filma Mustangs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja