Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ditas Rietumas kino izlase. 21.VII - 28.VII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Slepenais aģents ****
Režisors Breds Fērmens. Lomās Braiens Krenstons, Džons Legizamo, Diāna Krīgere, Bendžamins Brets, Juls Vaskess u. c.

ASV kriminālistikas vēstures hronikas inspirēts stāsts par FIB aģentu Bobu Mazuru, kuram izdevās iefiltrēties narkobarona Pablo Eskobara noziedzīgajā kartelī un kura darba varonība sekmēja desmitiem apsūdzību narkotiku biznesā iesaistītajiem. Astoņdesmitajos gados notikusī operācija "kondensēta" aizraujošā retrotrillerī, kurā pārliecinoši restaurēts gan laikmets, gan kriminālā vide. Filmas trumpis ir aktieris Braiens Krenstons, kurš pazīstams no fenomenāli populārā TV seriāla Pārkāpt robežu/ Breaking Bad.

Zvaigžņu ceļš. Bezgalība *** 
Režisors Džastins Lins. Lomās Kriss Pains, Idriss Elba, Saimons Pegs, Zahārijs Kvinto, Zoja Saldana u. c.

Prieciņš jauniešu auditorijai – sāgas Star Trek/Zvaigžņu ceļš turpinājums, kuru sarūpējuši Holivudas blokbasteru tradīcijas kopēji – producents Dž. Dž. Abramss un režisors Džastins Lins. Komanda, kura lieliski pārzina izklaides industrijas stiķus un niķus, mēģina apvienot klasisko Star Trek tradīciju ar digitālo tehnoloģiju ēras iespējām – datora radītām kosmiskām ainavām un dimensiju spēlēm. Filma nav tikai bezjēgas tehnoloģijas muskuļu paraugdemonstrējumi – tajā ir labi aktierdarbi un atspirdzinoša pašironija.

Ledus laikmets. Lielā sadursme
Režisori Maiks Tērmaiers, Galens T. Ču

Ledus laikmets ir populārākais pilnmetrāžas animācijas filmu seriāls kinovēsturē – tā piektā sērija neliecina ne par krīzi, ne saguruma pazīmēm. Atraktīvi varoņi, tehniski virtuozs izpildījums, delverīgi joki un atsvaidzinoša ironija – šis īpašības tik pārliecinošā kvalitātē un koncentrācijā nebūt nav viegli atrast pat labākajās no Holivudas animācijas filmām. Lielisks vasaras grāvējs lieliem un maziem – Holivudas izklaides industrija tās kvalitatīvākajā un arī humānākajā formā.

Leģenda par Tarzānu ***
Režisors Deivids Jeitss. Lomās Aleksanders Skārsgords, Semjuels L. Džeksons, Margo Robija, Džimons Honsu, Kristofs Valcs

Greistokas lords Džons Kleitons III, kurš dzīvo aristokrāta dzīvi Londonā, dvēselē ir tas pats vecais, labais džungļu puika Tarzāns. Režisora Deivida Jeitsa filma stāsta par Tarzāna izaicinājumiem, kad viņš kļūst par Lielbritānijas sūtni Kongo. Viens no tiem – cīņa, lai atgūtu nolaupīto sievu Džeinu un pievārētu džungļu ļaunuma iemiesojumu Kapteini oskarotā austriešu aktiera Kristofa Valca atveidā. Zviedru aktieris, Skārsgordu dinastijas atvase Aleksandrs Skārsgords ir pārliecinošs Tarzāns/lords Kleitons. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja