Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase. 25.II - 3.III

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Es esmu šeit ****
Režisors Renārs Vimba. Lomās Elīna Vaska, Andžejs Jānis Lilientāls, Edgars Samītis, Zane Jančevska, Ruta Birgere, Rēzija Kalniņa u. c.

Filma, kas tikko saņēmusi Berlīnes kinofestivāla Kristāla lāci – augstāko starptautisko apbalvojumu, pie kāda (jelkad) ir tikusi latviešu spēlfilma. Stāsts par šerpo tīni ar pamatīgu izdzīvošanas instinktu Raju ir tikpat ticams (vai mazticams) kā, piemēram, Cilvēks, kurš izdzīvoja ar Leonardo di Kaprio – taču tas spēj saviļņot skatītāju. Labs starptautiskās sadarbības piemērs, apvienojot Latvijas (radošās komandas kodols), Grieķijas (montāžas režisors) un Islandes (operators) spēkus.

Uzmanības centrā ****
Režisors Toms Makārtijs. Lomās Marks Rufalo, Maikls Kītons, Līvs Šreibers, Reičela Makadamsa, Stenlijs Tuči u. c.

Filma nominēta sešiem Oskariem. Šis darbs nepārsteidz ar īpašiem formas trikiem un kinovalodas meklējumiem, tā stiprā kārts ir groda dramaturģija, kas balstīta reālos faktos – skandalozajos notikumos Bostonā, kur tika atklāts garīdznieku pedofilu tīkls. Šos baisos faktus gaismā ceļ laikraksta The Boston Globe žurnālistu komanda. Korekta drāma par profesionālas žurnālistikas spēku ar labiem aktieriem (Marks Rufalo un Reičela Makadamsa izvirzīti Oskaram par otrā plāna lomu).

Ēģiptes dievi ***
Režisors Alekss Projass. Lomās Džerārds Batlers, Nikolajs Kosters-Valdavs, Rūfuss Sjūels, Džefrijs Rašs, Brentons Tveitiss u. c.

Vērienīga, kičīga, specefektu, dievu un varoņu piepildīta pasaka. Tā uzrunās datorspēļu auditoriju un tos, kuriem tuvas filmas, kas līdzinās 300 (no šīs filmas pārceļojis arī aktieris Džerārds Batlers). Filmas režisors Alekss Projass pēc tautības ir ēģiptietis un sen iesitis roku fantastikas filmu – digitālās ēras varoņdrāmu – izveidē (sk. Es, robots/I, Robot (2004) u. c.). Iespējams, šis fakts nedaudz izskaidro režisora vēlmi pievērsties Senās Ēģiptes faktūrām un varoņiem.

Neuzticība ****
Režisors Šintaro Šimosava. Lomās Entonijs Hopkinss, Als Pačīno, Džošs Demels, Džūlija Stailza u. c.

Jaudīgi izcilu aktieru – Entonija Hopkinsa un Ala Pačīno – darbi filmā par farmācijas biznesa amoralitāti un jaunu advokātu (Džošs Demels), kurš ir nolēmis atmaskot kāda farmācijas biznesa magnāta netīros darījumus: medikamentu testu rezultātu viltošanu un citas cūcības. Temats – aktuāls, sižets – aizraujošs. Profesionāli veidots trilleris, kas atbildīs inteliģentas auditorijas vēlmei pēc adrenalīna un nelielas brutālā kapitālisma kritikas devas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja