Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ditas Rietumas kino izlase. 3.XII - 10.XII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Zosāda ***
Režisors Robs Letermens. Lomās Džeks Bleks, Dilans Minete, Odija Raša, Eimija Raiena

Jestrs un labdabīgs jampadracis tīņu auditorijai. Komēdijas pamatā ir amerikāņu rakstnieka, par bērnu literatūras Stīvenu Kingu dēvētā R. L. Staina fenomenāli populārās grāmatas. Filmas zvaigzne – ar komiķa talantu dāsni apveltītais Džeks Bleks. Viņa varonim rakstniekam kopā ar pusauga meitu un viņas draugu (-iem) jātiek galā ar neskaitāmiem radījumiem, kurus viņš pats ir ierakstījis savās grāmatās un kuri izrādās drauds gan to radītājam, gan jauniešu bariņam. Holivudiska atrakcija, kas sakņojas atraktīvā literatūrā.

Laupīšana ***
Režisors Skots Menns. Lomās Džefrijs Dīns Morgans, Roberts de Niro, Keita Bosvorta, Deivs Bautista, Džīna Karāno

Spriedzes filmā ar Robertu de Niro vienā no galvenajām lomām ar neapbruņotu aci var saskatīt Holivudā bieži izmantotos motīvus – cik jau nav bijis šādu neprātīgu aplaupīšanas un vajāšanas ainu! Šoreiz šī atkārtošanās spiež uz līdzpārdzīvojuma un fatālas slimības pogām. Smagi slima bērna tēvs (Džefrijs Dīns Morgans no Grejas anatomijas) ir ieslodzīts sava izmisuma slazdā – viņam nav naudas, lai ārstētu meitu. Šī šķautne ir vienīgā, kas piešķir filmai jēgu.

Drakons **
Režisors Indars Džendubajevs. Lomās Matvejs Likovs, Marija Poježajeva, Pjotrs Romanovs, Aļona Čehova, Staņislavs Ļubšins

Šis krievu oriģinālprodukts demonstrē gatavību turēt līdzi Holivudai. Specefekti, pūķi/drakoni, kas vemj liesmu mēles... Viens šāds mošķis kāzās nolaupa līgaviņu – brīnumdaiļo kņazieni, kurai nāksies izbaudīt šausmīgu mīlestību. Visus šos brīnumus sacerējuši krievu rakstnieki Marina un Sergejs Djačenko (grāmata Rituāls) un specefektu piepildītā filmā pārcēlis režisors debitants Indars Džendubajevs. Iespējams, filmai izdosies atrast skatītāju, kas nemulsīs no šīs ambiciozās kiča koncentrācijas.

Jūras sirdī ****
Režisors Rons Hovards. Lomās Kriss Hemsvorts, Bendžamins Volkers, Kilians Mērfijs, Bens Višovs, Toms Holends

Filma ar pamatīgu vērienu, jēgu un kultūrvēsturiskām atsaucēm – oskarotais režisors Rons Hovards stāstu par XIX gadsimta sākumā notikušu kuģa katastrofu, kurā jūrnieki sastapās ar milzu vali, padara par spriedzes pilnu sāgu. Kuģa komandā – lieliski britu aktieri (Brendans Glīsons, Kilians Mērfijs u. c.), galvenajā lomā – aktieris, kuram kā uzlietas ir vēsturisku, varonīgu personāžu lomas, – Kriss Hemsvorts. Filmas pamatā esošie reālie notikumi savulaik iedvesmojuši arī Hermaņa Melvila romānu Mobijs Diks

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja