Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ditas Rietumas kino izlase. 5.XI - 12.XI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

007. Spektrs ****
Režisors Sems Mendess. Lomās Daniels Kreigs, Reifs Fainss, Bens Višovs, Naomi Herisa, Rorijs Kinīrs

Ceturtā Daniela Kreiga iemiesošanās britu nacionālās bagātības – superaģenta Džeimsa Bonda – lomā visdrīzāk teju pilnībā apmierinās gaidas pēc kārtējās bondiānas dozas. Kreigs, kurš asociējas ar sūrā reālisma un reālpsiholoģisma elementa ieviešanu šī glamūrā dēku seriāla vēsturē, sāk atgādināt klasisko (pirms Kazino Royale) Bondu ar tā glancēto nosacītību. Tas pats sakāms par režisora Sema Mendesa piegājienu. Filmas lielā veiksme ir francūziete Lea Seidū – viņa nav nekāda vienkāršā Bonda meitene, bet daktere psihoterapeite, turklāt – meiča ar krampi.

Austrumu dēka ***
Režisors Berijs Levinsons. Lomās Bils Murejs, Zoi Dešanela, Līma Lubanija, Keita Hadsone, Denijs Makbraids, Skots Kāns, Brūss Viliss

Režisora klasiķa Berija Levinsona filma, maigi sakot, ir visai juceklīga. Stāsts par padzīvojušu mūzikas producentu – lomā neatvairāmais un pārliecinoši paplukušais Bils Murejs –, kurš jaunas zvaigznes meklējumos klīst pa Afganistānu, piedāvā labus aktierus (Brūsu Vilisu) eksotiskā vidē, tomēr vietumis neglābjami ieveļas jociņos, kas organiskāki būtu kādam jestram Borata klejojumam Kazahstānas plašumos. Politkorekts attaisnojums, lai skatītos šo filmu, ir vienīgi Bils Murejs.

Īvāns
Režisors Andrejs Verhoustinskis

Pēc pirmizrādes 9. novembrī dokumentālā filma Īvāns papildinās kinoteātra Splendid Palace repertuāru. Scenārija autores, populārās latviešu literātes Noras Ikstenas, vārds ļauj droši cerēt, ka filma piedāvās oriģinālu skatījumu gan uz Daiņa Īvāna personību, gan Latvijas neseno vēsturi, kurā Īvānam ir bijusi tik unikāla loma. Arī Īvāna filmā postulētā pārliecība, ka vara degradē cilvēku, ir cieņas vērta. Režisors un operators ir Andrejs Verhoustinskis, kurš ieguvis vairākus Lielos Kristapus nesenajā nacionālās kinobalvas ceremonijā – arī kā labākais operators par filmu Ručs un Norie. Cerīgi.

Mustangs ****
Režisore Denīze Gamze Ergivena. Lomās Ginesa Sensoja, Doga Zeinepa Doguslu, Elita Isdžana, Tugba Sunguroglu, Ilaida Akdogana

Cits kino – cita balss, smalka, poētiska, dzidra. Lieliska iespēja redzēt filmu, kas tikko demonstrēta Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā. Niansēts stāsts par jaunību, brīvības garšu un šīs brīvības robežām, ko novelk sabiedrība. Piecas jaunas māsas, kuras dzīvo mazā Turcijas miestā, pēkšņi nokļūst sabiedrības tikumu un likumu slazdā. Filma tika pirmizrādīta Kannu festivālā, kur piesaistīja uzmanību kā talantīga jaunas režisores debija. Līdz šim Denīze Gamze Ergivena bijusi pazīstama kā aktrise. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja