Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ditas Rietumas kino izlase. 7.VII - 14.VII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Ģēniji ****
Režisors Maikls Grandeidžs. Lomās Kolins Fērts, Džūda Lovs, Nikola Kidmena, Laura Linnija, Gajs Pīrss, Dominiks Vests

Viens no kinorepertuāra inteliģentākajiem, kultūrvēsturē visdziļāk sakņotajiem piedāvājumiem skatītājiem, kuri apzinās, ka pasaule nav sākusies ar viņiem. Šis ir stāsts par ASV literatūras vēsturē nozīmīgo redaktoru un izdevēju Maksu Pērkinsu (Kolins Fērts), kurš devis zaļo gaismu Ernesta Hemingveja (Dominiks Vests), F. S. Ficdžeralda (Gajs Pīrss) un Tomasa Vulfa (Džūda Lovs) darbiem. Filma ar smalku laikmeta izjūtu un lieliskiem aktierdarbiem. Šī ir britu aktiera un teātra režisora Maikla Grandeidža debija kino režijā.

Mobilais **
Režisors Tods Viljamss. Lomās Džons Kjūsaks, Semjuels L. Džeksons u. c.

Filmas pamatā ir šausmu literatūras klasiķa Stīvena Kinga 2006. gadā publicētais darbs, vadošie aktieri – Džons Kjūsaks un Semjuels Lī Džeksons – arīdzan tuvojas klasiķu statusam. Par spīti šiem trumpjiem, filma nav nekas vairāk par viduvēju kinoproduktu, kas kārtējo reizi izmanto tehnoloģiju provocētas tuvās apokalipses motīvus un materializē zombijus. Šoreiz pie vainas ir mobilie telefoni, kuri tuvina pasauli iznīcībai un haosam – tajā, protams, ir lemts izdzīvot un izkūņoties vien dažiem.

Pusotrs spiegs ***
Režisors Rosons Māršals Tērbers. Lomās Dveins Džonsons, Kevins Hārts, Eimija Raiena, Ārons Pols, Raiens Hansens

Atlētiskais Dveins Džonsons draiskojas filmā par CIP un Facebook ciešo saikni. Pietiek apstiprināt draudzību ar senu, kādreiz par klases tizleni uzskatītu klasesbiedru, lai parasta grāmatveža dzīve pārvērstos spiegu trillerī. Šai piedzīvojumu komēdijai piemīt kases grāvēja potenciāls, ko nodrošina gan Dveina Džonsona veselīgās pašironijas klātbūtne, gan viņa partnera – ASV komēdiju zvaigznes, pie mums gan ne īpaši pazīstamā Kevina Hārta – atraktivitāte.

Leģenda par Tarzānu ***
Režisors Deivids Jeitss. Lomās Aleksanders Skārsgords, Semjuels L. Džeksons, Margo Robija, Džimons Honsu, Kristofs Valcs

Greistokas lords Džons Kleitons III, kurš dzīvo aristokrāta dzīvi Londonā, dvēselē ir tas pats vecais, labais džungļu puika Tarzāns. Režisora Deivida Jeitsa filma stāsta par Tarzāna izaicinājumiem, kad viņš kļūst par Lielbritānijas sūtni Kongo. Viens no tiem – cīņa, lai atgūtu nolaupīto sievu Džeinu un pievarētu džungļu ļaunuma iemiesojumu Kapteini oskarotā austriešu aktiera Kristofa Valca atveidā. Zviedru aktieris, Skārsgordu dinastijas atvase Aleksandrs Skārsgords ir pārliecinošs Tarzāns/lords Kleitons.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja