Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Karmena Dailes teātrī

Dailes teātra Lielajā zālē 26. maijā notiks lietuviešu režisora Rolanda Atkočūna iestudētās izrādes Karmena – teātra versijā tās apakšvirsraksts ir Andalūzijas sapņi 2 cēlienos pēc Prospēra Merimē darba motīviem pirmizrāde, informēja teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Karstajā Spānijā brīvību mīlošā čigāniete Karmena savaldzina seržantu Hosē, ievilinot viņu savā bīstamajā dzīvē. Karmenas un Hosē kaislīgais mīlas stāsts ir īss un liktenīgs. Viņiem nav nākotnes, viss notiek vienīgi šeit un tagad. Kā tauriņš Karmena lido uz uguns liesmām, zinot, ka apdedzināsies un ne mirkli to nenožēlojot.

Savu slaveno noveli Karmena Prospērs Merimē sarakstījis 1845.gadā.

Tur, kur valda korida, mīlestība un nāve ir cieši līdzās. Dzīve ir tik sakāpināta, ka brīžiem atgādina sapni – no kura nav iespējams un negribas pamosties. Totalizatora azarts, trubadūru poēzijas atbalsis cīņas arēnā, toreadora un vērša, vīrieša un sievietes divkauja. Duelis ar nāvi, kas nekad nebeigsies.

Titullomu jauniestudējumā atveido Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Pārējās lomās – Artūrs Skrastiņš (Hosē), Kristīne Nevarauska (Mikaēla, Hosē līgava), Artis Robežnieks (Cuniga), Ērika Eglija (Fraskita, Karmenas draudzene), Dainis Grūbe (Eskamiljo, matadors), Lelde Dreimane (Mersedesa), Ieva Florence (Huanita), Anete Krasovska (Marija), Pēteris Liepiņš (Hosiains), Aija Dzērve (Končita, tabakas fabrikas strādniece), Gints Grāvelis (Djego, toreadors), Gints Andžāns (Alehandro, toreadors), Mārtiņš Počs (Hoakins, toreadors), Artūrs Dīcis (Gabriels, toreadors), Edijs Zalaks (Enrike, matadors), Niklāvs Kurpnieks (Huans, matadors), Mārtiņš Upenieks (Manuels, banderiljero), Kaspars Zāle (Rodrigess, banderiljero), Pēteris Gaudiņš (Rafaels Gonzaless, Mikaēlas tēvs), Akvelīna Līvmane (Lola Rosario, Mikaēlas māte) un Aldis Siliņš (Pedro Romero, ķirurgs). Izrādē piedalās dejotājas Lāsma Andžāne, Beāte Riekstiņa, Ieva Ozoliņa, Terēze Megija Knauere un Emanuēla Zvaigznīte.

Izrādes scenogrāfs ir Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece - Jolanta Rimkute, kustību konsultante - Inga Raudinga, komponists - Giedrius Puskunigis, gaismu mākslinieks – Jevgeņijs Vinogradovs un mūzikas konsultants – Juris Vaivods. Darbu tulkojusi Evita Mamaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja