Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Labā dabā notiks laikmetīgās dejas, objektu, leļļu un netradicionālo formu teātra izrādes

No 3. līdz 5. augustam Līgatnes pagasta, Ratniekos norisināsies Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls Laba daba, kurā paralēli 5 mūzikas skatuvēm uz kurām būs redzami teju 90 muzikālas apvienības, dažādās festivāla norises vietās būs vērojamas 12 laikmetīgās dejas, leļļu, objektu un netradicionālo formu teātra izrādes kā arī audio vizuālas radio mākslas performances, informēja festivāla pārstāve Anete Enikova.

Sestdien, 4. augustā plkst. 10 notiks izrāde par leģendām un mītiem apvīto 20. gadsimta sākuma mākslinieku, Rīgas dendiju Kārli Padegu. Pie Suņa skatuves aktieri Mārtiņš Upenieks un Inga Tropa uzburs bohēmista dzīves ainas un stāstīs stāstus par šo mākslinieku izrādē Padegs un Padegs. Izrādes režisors - Varis Piņķis, dramaturgs - Ivo Briedis, piedalās - Mārtiņš Upenieks un Inga Tropa, producents - Mūzikas un mākslas atbalsta fonds.

Divas leļļu un objektu miniatūrizrādes varēs vērot jau piektdienas vakarā plkst. 21, Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) un A. Zelveroviča Varšavas teātra akadēmijas Belastokas leļļu fakultātes studentu sadarbības projektos. Izrādē par Tuvu (Za blisko) tiek risināts par mūžseno jautājumu: "Kur tas ir - Tuvu?". Izrādē Lieta par Vīru ar Lietām (The Case of the Man in a Suit with a Suitcase) savukārt iepazīstinās ar absurda cilvēka pasauli. Ir vīrs un lietas. Lietas vīram traucē kārtot lietas.

No šī gada LKA Laikmetīgās dejas bakalauru studiju absolventu darbiem varēs redzēt trīs jauno horeogrāfju izrādes - Sabīnes Neilandes izrādi Dzīvnieku ferma, Janas Jacukas izrādi  Faux Pas (Piezīme nevietā) un Lauras Gorodko izrādi - dejas performanci Y. Tās ir trīs dažādas laikmetīgās dejas izrādes, kuras vieno dažādu objektu un formu iekļaušana izrādēs, dabas saspēle ar tehnoloģijām. Dzīvnieku ferma ir Džordža Orvela darbā balstīts darbs, kurā tiek meklēts kopīgais un atšķirīgais cilvēku un dzīvnieku pasaulēs. Dejā tiek meklēts dejotāju iekšējais zvērs, balansējot to ar cilvēcību. Laikmetīgās dejas performance Y ir duets, kurā galvenajās lomās cilvēka individualitāte un mākslīgi izveidota telpa. Tā ir refleksija par cilvēku un tam apkārt esošajiem sociājiem, virtuālajiem, transporta, saziņas… tīkliem. Savukārt izrāde Faux Pas jeb Piezīme nevietā ir laikmetīgās dejas un cirka simbioze, kurā savijas trauslas metaforas par divu cilvēku privāto, citiem neredzamo attiecību pusi, kavējoties atmiņās par to, kas reiz ir bijis.

Pašiem mazākajiem festivāla apmeklētājiem aizraujošos piedzīvojumos aicinās doties līdzi Latvijas Leļļu teātra izrāde Tuntuļu Jurītis, kas ir stāsts par apķērīgu lauku zēnu Jurīti un viņa piedzīvojumiem. Šī izrāde atzīta par vienu no aizvadītās sezonas labāko izrādi bērniem. Savukārt otras izrādes Aizej tur nezin kur, atnes to nezin ko pamatā ir latviešu tautas pasaka, kurā par daļu no izrādes kļūst arī paši skatītāji. Bērniem aicināts uz izrādi paņemt līdzi kādu rotaļlietu vai ikdienas objektus.

Visu festivāla norises laiku Radio NABA raidīs festivāla sajūtas no Radio NABA skatuves, šogad paralēli intervijām, sarunām un lielo skatuvju tiešraidēm uz šīs skatuves būs vērojamas 4 audiovizuālas radio mākslas performances šo programmu piektdienas vakarā atklās Dr. Klisicka Laboratorija, kas apvieno 80-to gadu new wave un experimental mūziku ar misticismu. Savukārt vēl trīs radio mākslas performances būs vērojamas sestdienas rītā - eksperimenti un dziesmu tekstu darbnīca ar apvienību bernurits, hip-hop mākslinieks Jacques of S'T'A un Waterflower ar elektro-akustisku performanci, kuru papildina dabas skaņu ieraksti, ēterisks dziedājums un dzīva puķe, kas uz skatuves pārtop par sintezatoru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja