Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Amatu pametīs Dailes teātra direktors Andris Vītols

Ceturtdien, 17. oktobrī, kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) un Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāre Dace Vilsone tikās ar Dailes teātra valdes locekli Andri Vītolu, kurš informēja par savu lēmumu pārtraukt darba tiesiskās attiecības, kā arī pauda gatavību turpināt pildīt pienākumus, kamēr konkursa kārtībā tiks atrasts jauns Dailes teātra valdes loceklis, portālu Diena.lv informēja KM pārstāve Lita Kokale.

"Augstu vērtējam Andra Vītola ieguldījumu Dailes teātra attīstībā un sasniegumos, kā arī viņa pausto apņemšanos turpināt vadīt iestādes darbu līdz jauna valdes locekļa atrašanai. Tas ir būtiski no teātra darbības stabilitātes viedokļa," teātra vadītāja lēmumu komentē Puntulis.

Konkursu uz vakanto Dailes teātra valdes locekļa amatu KM izsludinās tuvākajā laikā.

"Man rūp Dailes teātra attīstība, izaugsme un reputācija. Esmu teātrim atdevis ne tikai savas zināšanas, bet arī savu sirdi. Šos gadus esmu strādājis pie stabilitātes un prognozējamas izaugsmes un uzskatu, ka teātri vadīt nav iespējams bez absolūtas pašatdeves. Savā ziņā teātra kolektīvam jāelpo vienā elpā. Diemžēl teātrī ir dažāds redzējums par to, kādam Dailes teātrim būt nākamajos 100 gados, kad notiks Smiļģa Dailes teātra pārdzimšana. Esmu pieņēmis izsvērtu un atbildīgu lēmumu pārtraukt darba tiesiskās attiecības un pamest Dailes teātra vadītāja amatu. Ceru, ka atklāta konkursa rezultātā tiks atrasts jauns līderis ar spēcīgu māksliniecisko redzējumu, kas ļaus Dailes teātrim arī turpmāk ieņemt nozīmīgu vietu Latvijas kultūrtelpā," uzsver Vītols.

Vītols Dailes teātri vada jau desmit gadus. Šobrīd starp KM un Vītolu noslēgtais darba līgums bija terminēts uz 5 gadiem – līdz 2021. gada 3. jūnijam.

Top komentāri

:)
:
Tāda ir dzīve, kad kāršu kravā trīs Džokeri
Novērotājs
N
Vitols un Džilis darija ko varēja, lai sabalansētu mākslas / finansu attiecību. Diemžēl Lielai daļai DT aktieru ir neskaidrs priekšstats par savām spējām . DT aktieri nav JRT aktieri un tādu līmeni viņiem nesasniegt. Nav skaidrs , kā viņi tālāk dzīvos.
Paulas Jēger-Freiman rēgs
P
Intuīcija nepievīla - Dailes direktoram Vītolam arī dota iespēja "saraut tiesiskās attiecības..." Gatavs palikt līdz 2021. gadam, kad, kā neskaitāmās intervijās licis saprast Žagars, viņš [ne tūlīt, bet pēc pāris gadiem gan] būšot gatavs stāties pie Dailes stūres! Galu galā teātra pārbūves TĀME 40 miljonu eiro apmērā jau sastādīta (nešaubos - piepalīdzot teātru un koncertzāļu pārbūvju tāmju speciālistiem Gaiļiem, kuri jo uzkrītoši figurēja pa pirmo plānu Žagarbrāļiem veltītās filmas pirmizrādē!)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja