Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Baleta soliste Viktorija Jansone atvadīsies no aktīvajām skatuves gaitām

Ceturtdien, 24. septembrī, ar titullomu Jura Karlsona un Aivara Leimaņa baletā Antonija #Silmači baleta soliste Viktorija Jansone atvadīsies no aktīvajām skatuves gaitām, darbu Latvijas Nacionālajā baletā turpinot kā repetitore, informēja LNOB sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Viktorija Jansone ir Latvijas Nacionālā baleta soliste kopš 1998. gada, kopš 2015. gada - arī Latvijas Nacionālā baleta repetitore. No 2002. līdz 2004. gadam bijusi soliste Soltleiksitijas baleta kompānijā Ballet West (ASV). Viktorija Jansone Latvijas Nacionālajā baletā dejojusi daudzas vadošās lomas gan klasiskajā, gan laikmetīgajā repertuārā. Viņas klasiskā baleta lomu skaitā ir Odeta Gulbju ezerā, princese Aurora Apburtajā princesē, Marija Bahčisarajas strūklakā, Nikija Bajadērā, Gulnāra Korsārā, Marija Riekstkodī. Modernā un laikmetīgā baleta cienītāji par neaizmirstamu atzinuši Viktorijas Jansones sniegumu tādās lomās kā Karmena, Džuljeta, Anna Kareņina, Guna Sidraba šķidrautā, Meitene Svētpavsarī un daudzās citās.

Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis: "Viktorija vienmēr bijusi spēcīga gan klasiskajā, gan laikmetīgajā repertuārā. Viņas radītie tēli allaž bijuši niansēti emocionāli, par to viņai gribas teikt paldies. Paldies arī par to, ka savā pieredzē viņa dalās un turpinās dalīties ar baleta solistiem, ar kuriem ļoti veiksmīgi sāka strādāt jau paralēli savai balerīnas karjerai."

Baleta soliste Annija Kopštāle: "Viktorija ir unikāla, harismātiska, gudra, skaista balerīna. Katra viņas skatuviskā varone pārsteidz ar dažādību, sievišķību, eleganci skaistumu, plastiku, emocionalitāti, unikalitāti - Anna Kareņina, Karmena, Džuljeta, Odeta, Antonija. Skatuves un mākslas mīlestība staro no Viktorijas. Darba mīlestība un cieņa pret to gan kā balerīnai, gan kā pedagoģei. Viņa iedvesmo! Esmu lepna, ka Viktorija ir mana repetitore!"

Vadošais baleta solists Raimonds Martinovs: "Mēs ar Viktoriju pirmo reizi kopā dejojām Kšištofa Pastora Svētpavasarī. Gribu teikt Viktorijai lielu paldies par katru lomu, ko esam izdejojuši un izdzīvojuši kopā uz skatuves. Ne vienmēr ir tā, ka uz skatuves tev pretī stāv nevis cilvēks, ko pazīsti ārpus skatuves, bet gan tieši tēls. Ar Viktoriju tā ir vienmēr. Tā ir viņas visstiprākā īpašība. Viktorija sev līdzi ņem to, ko neaizvietos neviens diploms – tā ir pieredze. Pieredze, ko viņa nodos tālāk kolēģiem, jaunajai paaudze un arī savai meitai, kas sākusi mācības Rīgas Baleta skolā. Viens posms ir noslēdzies un atveras jauns."

Baleta soliste Jūlija Brauere: "Ar Viktoriju kā repetitori strādājam kopā jau piecus gadus, viņa mani ieveda baleta pasaulē, un esmu viņas pirmais "baleta bērns". Viktorija man asociējas ar maigumu. Viņas roku kustības, plastika mani iedvesmo. Katra viņas loma ir pārdomāta, tajā ir ielikta dvēsele, viņa stāsta savu stāstu."

Komponists Juris Karlsons un horeogrāfs Aivars Leimanis baletu Antonija #Silmači radījuši, iedvesmojoties no Rūdolfa Blaumaņa lugas Skroderdienas Silmačos. Uzvedums ieguvis Latvijas Dejas balvu kategorijā Klasikās dejas iestudējums. Antonija #Silmači ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums, kas tapis ar LMT atbalstu. 24. septembra izrādē pie diriģenta pults stāsies Farhads Stade, lomās – Alise Prudāne, Viktors Seiko, Raimonds Martinovs un citi.

Biļetes: LNO un Biļešu paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja