Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dailes teātra iestudējums Sidraba šķidrums video formātā tiks izrādīts starptautiskā festivālā Polijā

Viena no jaunākajām Dailes teātra izrādēm Sidraba šķidrums, kas Paulas Pļavnieces režijā tapusi sadarbībā ar teātra trupu Kvadrifrons, 24. oktobrī video formātā tiks izrādīta Festiwal Prapremier Polijā, informēja Dailes teātra mārketinga un komunikācijas direktors Marko Rass.

Festiwal Prapremier notiek jau kopš 2002. gada. Šogad festivāla apakšnosaukums ir Patvērums. Pašreizējā pandēmijas situācija veicina dziļākas pārdomas par pasaules nākotni, kas līdz šim lielākajai daļai cilvēku šķita nemainīga un pastāvīga.

Vēl septembra sākumā tika plānots, ka izrādi festivālā varēs spēlēt klātienē, taču saistībā ar Covid-19 atkārtotu uzliesmojumu Eiropā un stingrākiem ceļošanas ierobežojumiem tika pieņemts lēmums festivālā piedalīties attālināti – video formātā. Sidraba šķidrums festivālā tiks izrādīts oriģinālvalodā ar titriem poļu valodā.

Teātra kritiķe Undīne Adamaite izdevumā KDi recenzijā Kas ir pirts čības? raksta: "(..)"kauja pie kritenes" vienā cēlienā paiet vienos smieklos. To pat varētu nosaukt par labi pavadītu vakaru. (..) Drusku velkas pakaļ tāda kā neērtības sajūta. It kā būtu sēdējis ērtā klubkrēslā ielas malā, sūcis kokteili un novērojis praida gājienu. Ne nu gluži metis ar tiem sūdu maisiņiem, bet arī nevienu citu neatturējis."

Justīnes Kļavas luga Sidraba šķidrums ar melnā humora, politnekorektuma un ironijas pilnu skatienu aicina pievērsties pandēmijas ēnā piemirstiem, taču ne mazāk būtiskiem jautājumiem.

Vai konservatīvo vērtību piekritēji aizmirsuši, ka dzīvo divdesmit pirmajā gadsimtā? Kā vairojas sliekas? Un visbeidzot – kas kopīgs viendzimuma pāriem un vampīriem? Šos un vēl citus jautājumus risina seši trīsdesmitgadnieki, kurus vieno ģimenes, senas draudzības vai pirmās mīlestības saites, bet šķeļ kardināli pretēji uzskati politikā. Vienā vasaras naktī, laikā no saulrieta līdz saullēktam minētā kompānija gatavojas kopīgi rīkotām kāzu svinībām, taču nenojauš, ka ilgi gaidītais un priecīgais notikums izvētīsies nežēlīgā kaujā par labāko iespējamo vērtību sistēmu.

Izrādē lomās iejūtas Toms Veličko, Inita Sondore, Mārtiņš Upenieks, Niklāvs Kurpnieks, Alise Danovska, Andris Bulis, Emīls Gilučs, Ričards Murāns un Jānis Silavs.

Tuvākie datumi, kad izrāde skatāma Dailes teātra Lielajā zālē: 24. oktobrī, 1. novembrī un 5. decembrī.

Plašāka informācija: https://festiwalprapremier.pl

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja