Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Daugavpilī gatavo teātra mākslinieku apmācību programmu

Pēc Daugavpils teātra direktora Oļega Šapošņikova iniciatīvas licencēšanai tiek gatavota programma, kas ļaus divu gadu laikā sagatavot speciālistu darbam uz teātra skatuves. Programmu plānots atvērt septembra beigās vai oktobra sākumā, aģentūru LETA informēja Daugavpils teātra reklāmas speciālists Dainis Melāns.

Jau vairākus gadus Daugavpils teātris ir strādājis bez profesionāla papildinājuma, pastāstīja Melāns. Ar laiku trupas skaitliskais sastāvs ir sarucis nu jau līdz 16 dalībniekiem, kas traucē daudzveidīga repertuāra veidošanu un tik ļoti palielina iesaistīto aktieru noslogotību, ka daudzi no viņiem vairāku mēnešu garumā strādā bez jebkādām brīvdienām.

Situāciju sarežģī arī tas, ka līdz šim ar aktieru sagatavošanu nodarbojās tikai Latvijas Kultūras akadēmija, tas nozīmē, ka mācīties par aktieri varēja tikai Rīgā, pie tam apmācību laiks ilga četrus gadus. Kā atzina Melāns, vairāku Latgales skolu absolventi materiālu apsvērumu dēļ nevarēja atļauties tādas mācības. Tajā pat laikā tie, kas Rīgā pabeidza akadēmiju, neuzstāda par mērķi strādāt tieši Daugavpils teātrī, tādēļ tiek gatavota divu gadu programma, kas, atšķirībā no apmācības Kultūras akadēmijā, piedāvās tās beidzējiem kļūt par diplomētiem speciālistiem ar darba vietu teātrī, jo kurss, pirmkārt, tiks formēts ar mērķi papildināt Daugavpils teātra trupu.

Piedāvājums atšķirsies ne tikai ar apmācību ilgumu, bet arī ar to, ka absolventi pēc skolas beigšanas neiegūs bakalaura grādu, tomēr, kā norādīja Melāns, pabeidzot apmācību, jaunajiem aktieriem tiks piedāvāti zināmi atvieglojumi bakalaura studijām Daugavpils Universitātē.

Apmācība notiks Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolā Saules skolā, kas papildus teātra mākslas apmācībai jaunajiem aktieriem piedāvās apgūt arī citas papildu prasmes, pastāstīja Melāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja