Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Dirty Deal Teatro rīko jauno dramaturgu lugu lasījumus

Turpmāk katra mēneša pirmajā trešdienā nevalstiskajā teātrī Dirty Deal Teatro notiks Latvijas jauno dramaturgu lugu lasījumi 10 minūtes slavas. Tajos dramaturgi varēs iepazīstināt plašāku publiku ar sevi un savu topošo lugu, dalīties iespaidos ar klausītājiem un viens ar otru, kā arī sacensties par galveno balvu - sava darba iestudējumu _Dirty Deal Teatro._Pirmie lasījumi notiks 7. decembrī, un ieeja lasījumos ir bez maksas, portālam Diena.lv pastāstīja projekta koordinatore Tince Tameniece.

Lai piedalītos lasījumos, dramaturgam jābūt vecumā līdz 30 gadiem, kā arī gatavam stāties publikas priekšā, pašam nolasot savu tekstu un par to diskutējot. Projekts ir vērsts uz atgriezeniskās saiknes veidošanu starp autoru un skatītāju jau darba tapšanas laikā, nevis tikai tad, kad luga jau ir uzvesta uz skatuves un skatītājs to var vien vērot no teātra zāles. Tādēļ lugai jābūt vēl izstrādes stadijā. Sava topošā darba sinopsi (īss sižeta un galvenās domas izklāsts) un pirmās trīs līdz piecas lugas lapas līdz katra mēneša 26. datumam jāiesūta elektroniski „[email protected]”.

No iesūtītajiem darbiem katru mēnesi četrus labākos atlasīs žūrija - teātra kritiķe Maija Treile, dramaturģe Rasa Bugavičute un režisors Valters Sīlis. Pēc 26. datuma dramaturgiem personīgi tiks paziņots, kuri četri ir tikuši izvēlēti nākamā mēneša lasījumiem. Lasījumi notiks katra mēneša pirmajā trešdienā. Pēc lasījumiem vienīgie vērtētāji būs klausītāji, kuri varēs izteikt savu viedokli par nolasīto lugas fragmentu, tās ideju, tādējādi, iespējams, iedvesmojot jaunos dramaturgus turpmākiem darbiem. Klausītāju balsojums arī katru mēnesi noteiks uzvarētāju, kurš saņems naudas balvu.

Projekta noslēgums paredzēts 2012. gada maijā. Noslēguma lasījumos piedalīsies visi iepriekšējo mēnešu uzvarētāji, lasot savus nu jau tālāk attīstītos darbus. Viņi cīnīsies par galveno balvu - savas jaunās lugas iestudējumu Dirty Deal Teatro nākamajā sezonā. Finālā uzvarētāju noteiks īpaši sastādīta žūrija.

Jauno dramaturgu lasījumi būs vērtīga pieredze gan pašiem dramaturgiem, kuriem būs iespēja parādīt savu darbu plašākai auditorijai, gan arī klausītājiem, kuri ar savu viedokli varēs piedalīties jaunās lugas tapšanā. Tāpat lasījumi var kļūt par labu sākuma punktu kāda dramaturga un režisora sadarbībai, atrodot kopīgu valodu, lai veidotu jaunus projektus.

Projekts norisinās sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi un Valsts Kultūrkapitāla fondu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja