Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dziedošā Vītolu ģimene aicina uz izrādi Kaķīša dzirnaviņas

28. decembrī un 6. janvārī Sapņu fabrikā varēs noskatīties muzikālu un aizkustinošu izrādi Kaķīša dzirnaviņas. Tā būs dziedošās Vītolu ģimenes atgriešanās Sapņu fabrikā, kur savulaik notika dziedošo ģimeņu šovs, pēc kura Latvija iepazina dziedošās Vītolu, Beitiku, Eriņu un citas Latvijas ģimenes.

Izrāde iestudēta pēc Kārļa Skalbes pasaku Kaķīša dzirnaviņas» un Ziemeļmeita motīviem. Izrādē dzīvo mūziku spēlēs visa Vītolu ģimene, viņu radi un draugi, Jānis Vītols iejuties arī stāstnieka lomā, bet Rasa Vītola – Ziemeļmeitas tēlā.

Kopā ar Vītolu ģimeni izrādē spēlēs jauniešu apvienība Opā, opā,  kurā darbojas topošie režisori, aktieri un talantīgi bērni, jaunieši no audžuģimenēm.

Jānis Vītols par savu iesaistīšanos izrādes veidošanā stāsta, ka galvenais vadmotīvs bijis vasarā redzēta šo pašu jauniešu iestudētā izrāde Minhauzena precības, kas tika izrādītas Rīgas pilsētas svētkos, k/t Splendid palace, Rundāles pilī un citviet Latvijā. "Izrādē jaunieši darbojās no tīras sirds, kas šajās dienās ir liels retums; skatoties viņu sniegumu, bija ļoti laba sajūta, ka viņi rāda to, kas pašiem svarīgs, tāpēc mums ir ļoti liels prieks, ka varam viņiem pievienoties."

Radošās apvienības Opā, opā sniegums šajā izrādē būs īpašs, jo līdztekus galvenajiem varoņiem uz skatuves darbosies kustību teātris, skanēs etniskā tautas mūzika.

Izrādes režisore Dace Blaževiča stāsta, ka izrādes galvenā tēma, apvienojot šīs divas Kārļa Skalbes pasakas, ir simbolisks mūža ceļa atspoguļojums. "No dzīves nevar izbēgt, tā ir mūžsena patiesība," uzsver režisore un psihoterapeite Dace Blaževiča. "Savu likteni mēs arī izvēlamies paši, bet vislielākais izaicinājums ir pārvarēt iekšējās bailes un piecelties arī tad, kad šķiet – izejas vairs nav," viņa piebilst, norādot - izrāde būs par dzīves jēgu, vērtībām, cīņu starp un ļauno.

"Ir svarīgi, ka izrādē skarti tik svarīgi jautājumi kā sevis meklēšana un godīgums pret sevi. Jūtu, ka izrādes veidošanas laikā notiek pārmaiņas iesaistītajos jauniešos un ticu, ka arī skatītāji to jutīs un piedzīvos, spējot saskatīt, ka problēmas vienmēr ir ārējas, bet risinājumi – iekšēji. Problēmas izriet no tā, ka esam pieķērušies kādām lietām vai idejām un pārstājam attīstīties. Tas būs stāsts par gaismu sevī un par to, ka nav jākoncentrējas uz ārējām negācijām," saka stāstnieka lomas atveidotājs Jānis Vītols.

Izrādes būs skatāmas 28. decembrī un 6. janvārī plkst.13 un 18 Sapņu fabrikā.

Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv, kā arī zvanot pa tālruni 29173748.

Stundu pirms un stundu pēc izrādes ikviens varēs piedalīties radošās svētku darbnīcās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja