Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Elmārs Seņkovs Liepājas teātrī iestudē Šekspīru

Darbu pie sava pirmā iestudējuma Liepājas teātrī sācis režisors Elmārs Seņkovs. Viņa vadībā top trilleris Šekspīrs, kurš pirmizrādi piedzīvos 16. novembrī. Dramaturģisko materiālu, kompilējot izcilākās Viljama Šekspīra lugas, radījusi dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce, informēja Liepājas teātra pārstāve.

"Mani interesē tās lugas, kurās tiek atspoguļots lielais varas mehānisms. Kā tas darbojas? Kā cilvēki manipulē viens ar otru, kā viltus informācija izmaina situāciju un kā cilvēks nodod cilvēku. Šīs tēmas joprojām ir aktuālas. Tāpēc es vēlos stāstīt par vairākām Šekspīra lugām," saka Elmārs Seņkovs. Līdz ar to uz skatuves satiksies Ričards III, Otello, Makbets, Džuljeta un citi Šekspīra varoņi, kuru ceļi līdz šim nav krustojušies.

"Teksts tiek veidots atbilstoši režisora vīzijai un scenogrāfa iecerei, Šekspīra lugas cenšoties pietuvināt mūsdienu cilvēka domāšanas ātrumam un pasaules uztverei. Labi zināmā dramaturģijā meklējam jaunus uzsvarus un tās interpretācijas, kopā savīšanas iespējas," saka R. Bugavičute-Pēce.     

Režisors sola daudz asiņu, daudz melna humora un vēl vairāk līķu, kā jau Šekspīra lugās tas ierasts. Izrāde par to, kā cilvēki manipulē cits ar citu, kā viltus informācija maina situāciju un kāds pārējos allaž tur sev ērtā pavadā. Aust rīts. Mostas varenie, kroplie, mīlošie un aizvainotie, mostas varaskāre, vēlme atriebties un sirdsapziņas mokas… Aust rīts. Nu, vai pasaule nav skaista?

Izrādē piedalīsies aktrise Inese Kučinska, kuras izaicinājums būs Ričarda III loma, savukārt pārējos varoņus, kā jau Šekspīra laika teātrī pienākas, atveidos tikai vīriešu kārtas aktieri – Egons Dombrovskis, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Kaspars Kārkliņš, Edgars Ozoliņš, Gatis Maliks, Rolands Beķeris, Pēteris Lapiņš.

Izrādē tiks izmantota ērģeļu mūzika, kas būs komponista Edgara Mākena interpretācijas par baroka mūziku. Izskanēs arī pārveidoti rekviēmi, kas radīs Šekpīrisko plašumu ar ironijas un cinisma nokrāsu. Skatuves vizuālo noformējumu un kostīmus veido mākslinieks Reinis Suhanovs, gaismu partitūru – Mārtiņš Feldmanis, savukārt režisoram asistē un par objekta teātra jautājumiem konsultē Matīss Budovskis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja