Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ģertrūdes ielas teātrī top Agates Bankavas izrāde Memor

Ģertrūdes ielas teātrī 24. novembrī notiks pirmizrāde horeogrāfes Agates Bankavas laikmetīgās dejas izrādei Memor, informēja teātra pārstāvji.

Izrādē Memor tiek meklētas atbildes uz vairākiem svarīgiem jautājumiem par atmiņu kā cilvēka spēju un domāšanas virzītājspēku. Ir ķermeņa atmiņa, emocionālā atmiņa, intelektuālā atmiņa. Atmiņa ne vien palīdz cilvēkam atcerēties, bet arī rada robežas un liek šķēršļus ceļā uz attīstību, piedošanu, transformēšanos.

Vai šīs robežas ir atmiņas uzlikts šķērslis, vai tomēr aizsargbarjera, lai sevi neizdedzinātu pārāk lielā zināšanu un pieredzes gūzmā?  Kopā ar horeogrāfi Agati Bankavu atbildes uz šiem jautājumiem meklēs trīs savos uzskatos un radošajās izpausmēs ļoti atšķirīgi dejotāji, Agates bijušie kursabiedri – Ivars Broničs, Taisija Frolova un Modris Opelts.

Izrādes dramaturģiju veidojusi  Anna Zvaigzne, bet telpu un kostīmus - Agate Bankava.

Agate Bankava ir viena no daudzsološākajām jaunākās paaudzes laikmetīgās dejas māksliniecēm. Jau ar savu bakalaura programmas diplomdarbu Rauts (2015), kas tika nominēts Spēlmaņu nakts balvai 2015./2016. gada teātra sezonā kā Gada sasniegums laikmetīgajā dejā un ieguva studentu teātra festivāla Patriarha rudens galveno balvu, viņa sevi spilgti pieteica uz Latvijas laikmetīgās mākslas skatuves.

Agate veido gan kustību partitūru teātra izrādēm, sadarbojoties ar tādiem režisoriem kā Andrejs Jarovojs, Elmārs Seņkovs, Māra Ķimele, gan horeogrāfiju savām dejas izrādēm (Fafabulala, Nature Morte, Slikta).

Nākamās izrādes – 25. novembrī un 22. decembrī. Biļetes uz izrādi pieejamas biļešu sistēmā https://biletes.git.lv/, Galerijā Istaba, teātra kasē stundu pirms katras izrādes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja