Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Hermanis stāsta par aktieru trupas maiņu JRT trimdas laikā

Jauno Rīgas teātri (JRT) turpmākajos gados sagaida lielas pārmaiņas - ne tikai ēkas rekonstrukcija un pārcelšanās uz pagaidu mītnes telpām Tabakas fabrikas ēkā Miera ielā, bet arī aktieru trupas maiņa, JRT Facebook kontā komentējis teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis.

Sākusies pēdējā izrāžu nedēļa šajā sezonā ēkā Lāčplēša ielā 25 tās pašreizējā izskatā. Par gaidāmajām pārmaiņām stāsta Hermanis.

"JRT ir sākušās lielās pārmaiņas. Paralēli mājas rekonstrukcijai notiks arī aktieru trupas rekonstrukcija. Kādreiz bija skaista ideja novecot kopā ar savu publiku tai pašā aktieru sastāvā kā līdz šim. Tas būtu iespējams, ja mēs būtu mazs, jauks teātrītis. Taču pēc remonta Lāčplēša ielā 25 mums būs trīs skatuves, kur paralēli katru vakaru jāspēlē izrādes. Mums būs vajadzīga jauna trupa, ar jaunu komplektācijas konceptu, sabalansēta pa vecumiem un citiem kritērijiem.

Līdz šim JRT aktieru trupa bija vienaudžu kolektīvs. Turpmāk tas vairs nebūs iespējams.

1997. gadā, kad šī kompānija radās, tas bija jauniešu teātris. Gadi iet, un tagad tas ir pusmūža vecuma aktieru teātris. Līdz ar to ir mainījušies arī iekšējās konkurences noteikumi. Viena daļa aktieru pāries ārštatā. Protams, viņi turpinās spēlēt ejošās repertuāra izrādes.

Tuvākajos gados gribam vairāk savās izrādēs iesaistīt arī aktierus un aktrises, kuri nav JRT pastāvīgajā trupā. Jo īpaši tajās vecuma grupās, kur mums pašiem tādu nav.

2018. gada vasarā Latvijas Kultūras akadēmija uzņems jauno JRT aktieru kursu (15 cilvēkus), kuri tiks speciāli gatavoti tieši šī teātra vajadzībām.

Mērķis ir skaidrs. Tabakas Fabrikā pavadīto "trimdas" laiku (tie būs vairāki gadi) izmantot, lai atgrieztos citā kvalitātē.
Savu teātra "reliģiju" mēs saglabāsim veco. Bet piešķirsim tai jaunu enerģiju."

Top komentāri

sms
s
Trimda? Nu gan!
Tas Hermanis
T
arvienu glupāks top. Dažs labs savu ceļu labi sāk, bet beigās tas tomēr ved pazušanā.
Zane
Z
šausmas, cik naudas iegrūst vecās tabakas fabrikas renovācijā, būtu labāk bērnu dārzu uzcēluši RĪGĀ ! Varēja tak Dailes teātris izīrēt mazo aktieru zāli vai Nacionālais teātris aktieru zāli, Latviešu biedrības namā ir izcila skatuve dažādiem uzvedumiem, Ziemeļblāzmā ir skatuve, Imantas Kultūras centrā ir skautuve, vai tiešām nevarēja kaut ko izdomāt saimnieciskāku, neviss tagad nevajadzīgi remontēt TABAKAS FABRIKU !!! Tik pamatīgs remonts ar siltināšanu?? Kur tas viss paliks, kad teātris atgriezīsies RENOVĒTAJĀS TELPĀS !!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja