Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Iedzīvotāji klātienē varēs aplūkot Nacionālā teātra Lielajā zālē uzstādītos jaunos krēslus

Latvijas Nacionālajā teātrī šodien plkst.14 iedzīvotāji varēs klātienē apskatīt jaunos Lielās zāles krēslus, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Gailīte.

Jaunos uzstādītos krēslus klātienē apskatīs arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR), Latvijas Nacionālā teātra valdes loceklis Jānis Vimba un izpilddirektors Ojārs Rubenis.

Kā ziņots, Rīgas domes Īpašuma departaments jūnija nogalē sāka Nacionālā teātra skatītāju krēslu demontāžu un daļēju telpu atjaunošanu.

Burovs skaidroja, ka pēc jauno krēslu uzstādīšanas skatītāju vietu skaits samazināsies aptuveni par 35 vietām. "Kopā atjaunotas tiks 803 sēdvietas. 406 atradīsies parteros un ložā, 150 uz pirmā balkona un 247 uz otrā. Remontdarbu laikā esam ieplānojuši arī grīdu slīpēšanu, paklāju nomaiņu zālē un balkonos, kā arī durvju restaurāciju," pastāstīja Burovs.

Pēc viņa teiktā, krēsli piegādāti no rūpnīcas Itālijā, kura īpaši specializējusies teatrālā inventāra ražošanā un piegādājusi krēslus arī Krievu drāmas teātrim un vairākiem teātra namiem Florencē, Siennā un citviet pasaulē.

Kopumā remontdarbi pašvaldībai izmaksājuši aptuveni 740 000 eiro, taču, pēc Burova paustā, pašvaldība to atgūs iekasējot no teātra nomas maksu, kura kopš šī gada sākuma ir 1,42 eiro par kvadrātmetru. Iepriekš telpu nomas maksa bijusi 14 centi kvadrātmetrā. "Viņi maksā lielāku nomas maksu, taču visu naudu, ko nopelnām mēs ieguldām atpakaļ teātrī," sacīja Burovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja