Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Izrādi Latgola.lv spēlēs 100.reizi

Nākampiektdien, 8.martā, Latvijas Nacionālā teātra izrāde Latgola.lv  tiks spēlēta 100.reizi, pavēstīja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Simtajā izrādē klāt būs lugas autore Danskovīte ar kolēģiem no Latgales puses, starpbrīdī skatītājus ar savām dziesmām solījuši priecēt Maskačkas spēlmaņi.

Latgola.lv tiek spēlēta kopš 2010.gada 21.oktobra, un kopumā to noskatījušies vairāk nekā 70 tūkstoši skatītāju: 2010.gadā to ir redzējuši 10 676 skatītāji, 2011.gadā - 38 212 skatītāji, 2012.gadā - 21 130 skatītāji.

Latgola.lv aizvien ir viena no pieprasītākajām Latvijas Nacionālā teātra izrādēm arī šajā sezonā.-

"Protams, ir liels prieks un gandarījums, ka Latgola.lv cilvēkiem patīk, ka uz  izrādi brauc skatītāji  pat no vistālākajiem  Latvijas novadiem. Šīs izrādes popularitāte apliecina, ka skatītāju reizēm var uzrunāt pavisam vienkāršas, vispārcilvēciskas lietas. Un bieži vien tās vienkāršās lietas kļūst par visbūtiskākajām – Mājas, Mīlestība un Zeme," atzīst izrādes režisors Valdis Lūriņš.

No skatītāju atsauksmēm:

07.01.2012 18:35

"Esmu sajūsmā. Neatceros, kad tā biju smējusies. Kā absolūta vidzemniece varu teikt: dzīves situācijas laukos gan Latgalē, gan Vidzemē vienādas. Gan cūkubēres, gan svētki, gan garie ziemas vakari. Un par to runāšanu latgaliski beidziet cepties. Man bija gluži vienalga, vai ir izcili perfekti latgaliski. Vai vienkārši nevar papriecāties par kaut ko feinu....Un Dumpis jau nu pats par sevi ir vienkārši IZCILS..."

24.02.2012 09:20 Solvita

"Paldies par sajūtām, ka man bija iespēja atgriezties bērnībā un sajūtās,kas mums liek atcerēties "vecos labos laikus". Aktieri vienkārši lieliski... Tik pozitīva un vienkāršam lauku cilvēkam saprotama tēma. Paldies režisoram un aktieriem, ka ne mirkli nebija garlaicīgi. Izrāde aizrāva ar pirmo sekundi, jautrība un pozitīva gaisotne, ko vēl papildināja mūzika un dziesmas - LIELISKI!!! BRAVO!!!"

Top komentāri

Jā, bet...
J
Ja izrādē spēlē Dumpis, tad ar to pietiek - šis aktieris iznesīs visnetalantīgāko lugu un visvājāko režiju. Diemžēl nevaru pievienoties Latgola.lv apjūsmotāju pulciņam. Atceros P.Putniņa "Paši pūta, paši dega" vai arī "Ar būdu uz baznīcu" - tās bija nesalīdzināmi saturiski ietilpīgākas un dziļākas. Šī te ir vien tāda vāja, vāja atblāzma. Protams, daudz pieņemamāka par prasto un seklo žurku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja