Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Izrādi Padegs un Padegs rādīs Ventspilī, Siguldā un Rīgā

Aprīlī izrāde par gleznotāju un grafiķi Kārli Padegu viesosies teātra namā Jūras vārti Ventspilī (2. aprīlī), koncertzālē Baltais flīģelis Siguldā (7. aprīlī) un Kaņepes kultūras centrā Rīgā (13., 14., 25., 26. aprīlī), informēja izrādes pārstāve Laila Baumane.

Izrādes Padegs un Padegs scenāriju, iedvesmojoties no Jānis Kalnača grāmatas Rīgas dendijs un autsaiders. Kārlis Padegs un izmantojot izvilkumus no 20. gadsimta 20. un 30. gadu preses, rakstījis dramaturgs Ivo Briedis. Lomās jaunie aktieri Mārtiņš Upenieks un Inga Tropa. Režisors - Varis Piņķis.

"Kārlis Padegs no piemirsta, galvenokārt mākslinieku aprindās zināma leģendāra tēla un sabiedrības autsaidera jau krietnu laiku kļuvis par Latvijas kultūras zīmolu un ilustrēto žurnālu rotu. Viņa darbi Latvijas nedaudzajiem turīgajiem kolekcionāriem ir grūti pieejami un dārgi krājumi. Viņa mākslas lielākās vērtības šobrīd varētu būt rafinēta rokas veiklība un izteiksmes dažādība, dzēlīga ironija un vēl nesaudzīgākā pašironija, bet, iespējams, vēl būtiskāka ir dzīves mūžīgās traģikas izjūta," grāmatā Kārlis Padegs raksta Jānis Kalnačs.

Biļetes www.bilesuparadize.lv un www.bilesuserviss.lv

Izrādi veido nodibinājums Mūzikas un mākslas atbalsta fonds (MMAF). Tas izveidots  2002. gadā un jau ir īstenojis vairākus iestudējumus par izcilām personībām – izrādes Benjamiņa. Kā dzīvot modernam, Aisedora. Baskājainā dejotāja, Pauļuks. Rāmji, atjaunotas izrādes Parīze-Rīga-Parīze par māksliniekiem Rūdolfu un Elvīru Piņņiem un Dzejniece. Mirdzas Ķempes mīlestība. Vairāk www.kulturmarka.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja