Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jaunrades deju konkursā uzvar Agris Daņiļēvičs un Jānis Ērglis

26. janvārī Valmierā norisinājās XVII Jaunrades deju konkurss, kurā, iegūstot maksimālo punktu skaitu, triumfēja horeogrāfi Agris Daņiļēvičs ar deju Kas tos dūmus kūpināj’, Skaidrīte Andževa ar Ai, kājiņas un Jānis Ērglis ar horeogrāfiju Te bij labi alu dzert, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga BikaPar labākajām dejām jauno autoru konkurencē atzītas Latviešu dejas skolas absolventu Gunas Trukšānes Kur tu iesi, ciema puisi? un Edgara Tabora _Mēs ciemiņus gaidījām.

_ Konkursa žūrijas priekšsēdētāja RPIVA profesore, horeogrāfe Rita Spalva ir gandarīta par konkursa norisi un dejotāju sniegumu. "Šis ir viens no pēdējo gadu daudzveidīgākajiem un augstvērtīgākajiem Jaunrades deju konkursiem gan repertuāra, gan deju formas ziņā," stāsta R. Spalva. "Tas, ka jau otro gadu Jaunrades deju konkursā jaunie autori tiek vērtēti atsevišķi no pieredzes bagātajiem horeogrāfiem, ļauj debitantiem uzdrīkstēties piedalīties, taču viņu sniegums kvalitātes ziņā neatpaliek no jau atzītajiem vārdiem. Patīkami, ka latviešu dejā ienāk jauna, spēcīga paaudze," uzver Alūksnes apriņķa deju virsvadītāja, deju kolektīva Piebaldzēni vadītāja, horeogrāfe Lāsma Skutāne. Jaunrades deju konkurss ir ļoti būtisks repertuāra veidošanā, un ir kļuvis par nozīmīgu tradīciju visai plašajai Latvijas dejotāju saimei. Šoreiz 29 autori vērtēšanai nodeva 58 jaunas dejas, kuras izdejoja kolektīvi Daiļrade, Dziga, Diždancis, Kalve, Līgo, Lielupe, Vektors, Teiksma, Zalktis, Raksti un Mārupieši, kā arī dejotāji no Ludzas, Saldus, Salacgrīvas, Cēsīm, Dobeles, Bauskas, Carnikavas, Ķekavas, Meņģeles, Kabiles un Platones. XVII Jaunrades deju konkursu rīkoja Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru. Konkursa rezultāti pieejami Latvijas Nacionālā kultūras centra mājas lapā www.lnkc.gov.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja