Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Joki, nejoki un patiesi smējēji. Latvijas komēdijas balva Grābeklis rezumēs komiķu gadu

Komiķi bieži savus stāstus atrod paši savas dzīves ķezās, neražās, kļūmēs, neveiksmēs – lai citi nekāptu uz tā paša grābekļa. Grābeklis iesākumā bija komiķu apvienības Comedy Latvia logo. Grābekļkāta galā – mikrofons. Kurš gan par sevi publiski pasmiesies, ja ne paši komiķi!

Šovakar, 6. janvārī, plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī Latvijas komēdijas balvas Grābeklis pasniegšanas ceremonijā tiks iedibināta jauna tradīcija – novērtēt Latvijas izcilākos komiķus, kuri veltījuši savu profesionālo karjeru tautas smīdināšanai.

Ja pērn pasākumā dominēja stand-up komiķi, tad šogad "grābiena" amplitūda ir plašāka, jo šajā reizē uz skatuves kāps arī improvizācijas teātra aktieri Valdis Sils un Dzintars Rožkalns, komēdijas apvienība Mēs jūs mīlam un populārais podkāsts Bize vaļā, kas spriedīs, kā tad Latvijas komēdija ir attīstījusies. Pasākuma producents Edgars Žukovskis uzreiz paskaidro, ka filmas un teātrus viņi nevērtēs, bet piebilst, ka ir arī karikatūras, anekdošu izrādes. "Mēs visu nespējam aptvert, bet ir, kur augt un attīstīties." Comedy Latvia deviņi komiķi visu gadu ne tikai paši plēš jokus, bet vēro, kas notiek Latvijā uz skatuvēm, un zina, kuri komiķi darbojas visaktīvāk. "Mēs skatāmies, vērtējam, un šajā gada pasākumā tiks dots vārds viņiem, lai stāstītu savu labāko joku. Skatītāji zālē varēs telefonos nobalsot par Gada joku. Par Gada komiķi balsošana internetā jau notiek." Comedy Latvia diskusijās pieņemts arī lēmums par Gada notikumu un Nejoku. "Nejoks ir neizdošanās – tas, kas bija plānots, ka būs smieklīgi, bet nesanāca."

Pirmā balva par mūža ieguldījumu Latvijas komēdijā nonāks aktieru un komiķu Jāņa Jarāna un Daiņa Porganta rokās. "Mums nebija divu domu, ka tiem jābūt tieši viņiem. Faktiski visi esam uzauguši ar Imanta–Babīte nepietur ainām un skečiem, smējušies par večiņām Mildiņu un Skaidrīti," stāsta E. Žukovskis. Ne tikai kvalitāte, bet arī gandrīz 200 šova epizožu LTV, kurās galvenās lomas atveidoja Jānis Jarāns un Dainis Porgants, iejūtoties visdažādākajos tēlos, savulaik lika pasmaidīt cilvēkiem ikkatrā Latvijas pilsētā un miestā.

Ar latviešu humora izjūtu nav tik slikti, kā reizēm var likties, no malas skatoties. No skatuves tas labāk redzams. "Humora izjūta ir," saka E. Žukovskis. "Bet cita lieta, kā to parādām – ar sirsnīgiem, skaļiem smiekliem, smīkņāšanu, smīnēšanu. Latvietis ir ļoti patiess humora cienītājs. Ja joks būs smieklīgs, viņš smiesies, bet, ja kaut ko nesapratīs vai nepatiks, sēdēs ar akmenscietu seju un krustā saliktām rokām. Nebūs kā citur, ka komēdijas pasākumā smejas tāpēc, ka apkārtējie smejas."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja