Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas teātra 150 un kino 70 gadu jubileju atzīmēs ar koncertu VEF Kultūras pilī

Atzīmējot Latvijas teātra 150 un Latvijas kino 70 gadu jubileju, VEF Kultūras pilī, 9. novembrī, plkst. 19 koncertā Simtgades nominācija pulcēsies Latvijas pazīstamākie dziedošie aktieri, informēja pasākuma rīkotāji.

Aktieri koncertā izdziedās iemīļotas un populāras teātra zelta dziesmas, kā arī piešķirs simboliskas nominācijas Latvijas teātra un kino spožākajām zvaigznēm.  Uz vienas skatuves vienā jubilejas pasākumā tiksies vairāku paaudžu mākslinieki, kā arī tiks godināti spilgtākie Latvijas kino vecmeistari. 

Koncerta režija veidojis aktieris un režisors Māris Bezmers. 

Koncerts ar iemīļotām un labi zināmām dziesmām no Latvijas teātra izrādēm, kas apkopotas īpašajā koncertprogrammā, būs ne tikai kā īpaša dāvana skatītājiem, bet arī pašiem aktieriem no visiem Latvijas vadošajiem teātriem, kas uzstāsies koncertā. Visu laiku iemīļotākās dziesmas izdziedās gan populāri dziedošie aktieri, gan gaidāmi pārsteidzoši dueti, kā arī skatītāju sadziedāšanās ar aktieriem.

Koncertā piedalīsies aktieri Andris Bērziņš, Varis Vētra,  Gundars Silakaktiņš, Marģers Eglinskis, Karīna Tatarinova, Ģirts Rāviņš, Elīne Vāne un Imants Strads. Kā pasākuma īpašie viesi tiks aicināti tādi mākslinieki kā Lilita Ozoliņa, Olga Dreģe, Juris Strenga, Uldis Dumpis un Dace Eversa.

Latvija var lepoties ne tikai ar aktieru panākumiem teātrī, bet arī kino. Tādēļ jubilejas koncertā dalībnieki arī godinās Latvijas kino 70. gadadienu, kas reizē ar valsts jubileju aprit šogad. Īpašu noskaņu pasākumam piešķirs uz lielā ekrāna redzamie video fragmenti no mums zināmām un populārām filmām ar citātiem, kas jau folklorizējušies latviešu atmiņās.

Lai arī simtgades nominācijai ir dziļi simboliska nozīme, tomēr nomināciju izvirzīšanā piedalīsies paši skatītāji, jo skatītājs ir un paliek galvenais un nozīmīgākais vērtētājs. Koncerts, kā tikšanās starp dažādu Latvijas novadu, pilsētu un paaudžu aktieriem, būs kā sirsnīgs un vienojošs pasākums pirms gaidāmajiem valsts simtgades svētkiem.
 

Biļetes uz pasākumu var iegādāties www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja