Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvijas Televīzija uzsāk projektu Teātris.zip

Dailes teātra izrādes Brands, Jāzeps un viņa brāļi, Elizabete – Anglijas karaliene, Latvijas Nacionālā teātra izrādes Hamilkāra kungs, Skrandaiņi un augstmaņi, Sfinksa, Jaunā Rīgas teātra izrādes Kaija un Stāsts par Kasparu Hauzeru, kā arī daudzi citi teātru iestudējumi būs skatāmi Latvijas Televīzijas jaunajā raidījumu un pārraižu ciklā Teātris.zip.

Septembrī Latvijas Televīzija ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu uzsāks jaunu projektu – raidījumu un pārraižu ciklu Teātris.zip. Laikā no septembra līdz jūnijam Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā būs iespēja redzēt dažādu laiku labākos Latvijas 39 teātru izrāžu ierakstus – skatītāji redzēs izrādes, kas iekļautas Latvijas kultūras kanonā, kā arī iestudējumus, kas uzskatāmi par sava laika zīmēm.

"Latvijas kultūras mantojuma telpa paplašinās ik dienu, bet ar laiku tās zīmes un kodi, kas veidojuši mūsu pašapziņu, redzesloku un izpratni, kļūst par leģendām. Ir būtiski tās zināt, izprast, redzēt pašu acīm, atklāt no jauna, iedvesmoties no tām! Latvijas Televīzijas iecerētais teātrim veltītais cikls, kā arī izrāžu ierakstu darbs ir būtisks gan kā kultūras mantojuma saglabāšanas fakts, gan arī kā nozīmīgs kultūrizglītības process," norāda Ināra Tetereva

Divas sestdienas mēnesī Latvijas Televīzijas arhīvā esošās izrādes tiks demonstrētas sasaistē ar diskusiju studijā gan televīzijā, gan internetā. Raidījuma dalībnieki būs izrādes veidotāji, eksperti un skatītāji, raidījumu vadīs žurnālists un Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Cikla pirmajā raidījumā 1. septembrī plkst. 21.15 piedalīsies Latvijas teātru aktieri, režisori, un skatītāji. Raidījums iepazīstinās skatītājus ar projekta ideju, tiekoties ar šī brīža Latvijas teātra mākslas izcilībām. Sezonā paredzēts demonstrēt arī vairākas izrādes bērniem – jau 3. septembrī, uzsākot jauno mācību gadu, tiešraidē no Dailes teātra tiks demonstrēta izrāde Punktiņa un Antons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja