Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

LNO "Apburto princesi" rāda ar nepilnīgu scenogrāfiju un gaismām

Ceturtdien pārstāja darboties Latvijas Nacionālās operas (LNO) skatuves mehānismu vadības sistēma, kas ražota 1992.gadā un tiek darbināta kopš nama restaurācijas. P.Čaikovska izrāde „Apburtā princese” šovakar notiek, pilnībā ievērojot baleta horeogrāfiskās ieceres, bet ar nepilnīgu dekoratīvo noformējumu un koriģētu gaismu partitūru. LNO atvainojas visiem apmeklētājiem par radušos situāciju, klāsta LNO pārstāve Inga Vasiļjeva.

Kā norādīja I.Vasiļjeva, LNO Inženiertehniskais dienests dara visu iespējamo, lai novērstu bojājumus - nomainījis barošanas blokus, nosūtījis detalizētu bojājumu aprakstu un attēlus skatuves mehanizācijas tehnoloģisko iekārtu un sistēmas apkalpotājas firmai „TheaTEC Buhnentechnische Anlagen GmbH” (Vācija), kuras pārstāvis piektdien ieradīsies Rīgā, lai risinātu situāciju.

LNO skatuves mehānismu vadības sistēmas dators, kurš ražots 1992.gadā, tiek ekspluatēts intensīvā darba režīmā no 1995.gada - pēc operas rekonstrukcijas pirmās kārtas pabeigšanas. Ar šo sistēmu tiek darbināti visi skatuves mehānismi - stangas, ripa, gaismu iekāršanas ietaises.

„Ņemot vērā to, ka plānotā operas rekonstrukcijas pabeigšanas realizācija valsts ekonomiskās situācijas dēļ šobrīd netiek īstenota, LNO vairākkārt ir vērsusi uzraugošo institūciju uzmanību uz to, ka sakarā ar LNO skatuves vadības sistēmas un gaismu aparatūras 15-20 gadu ilgo ekspluatāciju nepārtrauktā režīmā, neatliekami ir nepieciešama nokalpojošo skatuves mehānismu vadības sistēmu un programmatūras modernizācija atbilstoši 21.gadsimta prasībām," situāciju komentē LNO direktors Andrejs Žagars. Viņš klāsta, ka iekārtas nolietojuma dēļ tā pēdējo piecu gadu laikā aizvien biežāk izgājusi no ierindas, apgrūtinot izrāžu un citu pasākumu tehnisko norisi. "Kaut šobrīd situācija ir kritiska, mēs darīsim visu iespējamo, lai nodrošinātu Rīgas Operas festivālā paredzētās izrādes,” izteicās LNO direktors.








Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja