Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nacionālajā teātrī atkal top Lilioms

Latvijas Nacionālajā teātrī top Ferenca Molnāra Lilioms Edmunda Freiberga režijā, informēja teātra pārstāve Līga Rimšēviča. Pirmizrāde paredzēta 28. aprīlī. Lilioma lomā Kaspars Dumburs un Ivars Kļavinskis.

Atkal, atkal ir debesis pušu – tā ir ne tikai Nacionālā teātra himna ar leģendāro Imanta Kalniņa mūziku un Māra Čaklā vārdiem, bet arī Lilioma – brīvā un nepieradināmā karuseļa iekšāsaucēja -  dziesma, kas aicina pacelties pāri ikdienas rūpēm un aizmirst vilšanās brīžus. 20. gadsimta sākuma mīlestības stāsts no kādas ungāru pilsētas nomales ikdienas pārtaps stāstā, ko režisors Edmunds Freibergs veltīs visiem, kam patīk sapņot par mīlestību un prieku.

Izrādē spēlē liela daļa teātra trupas. Lomās: Inga Misāne-Grasberga, Agnese Kostigova, Marija Bērziņa, Madara Saldovere, Juris Hiršs, Juris Jope, Zane Jančevska, Daiga Gaismiņa, Mārcis Maņjakovs, Ainārs Ančevskis, Normunds Laizāns, Indra Burkovska, Rasma Garne, Arturs Krūzkops, Kaspars Aniņš,  Voldemārs Šoriņš, Jānis Skanis, Uldis Norebergs, Sanita Pušpure, Mārtiņš Egliens, Egils Melbārdis, Uldis Dumpis, Ģirts Jakovļevs, Voldemārs Šoriņš.

Izrāde Lilioms Latvijas Nacionālajā teātrī ir bijusi populāra pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados Alfreda Jaunušana režijā, un nu jau par leģendām kļuvuši tā laika Liliomi - Ģirts Jakovļevs un Uldis Dumpis. Jūlijas lomā toreiz bija Astrīda Kairiša, Muškātne – Helēna Ramanova un Elza Radziņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja