Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināta - Nākamgad uz teātra festivālu ieradīsies Sanktpēterburgas gubernatore

Nākamgad teātra festivāla _Zelta maska Latvij_ā dalībnieki galvenokārt būs Sanktpēterburgas teātri, uz festivālu sola ierasties arī Sanktpēterburgas gubernatore Valentīna Matvijenko, šodien preses konferencē pastāstīja _ART Forte _valdes priekšsēdētāja, festivāla _Zelta maska Latvijā _vadītāja Jūlija Ločmele.

Kopā ar gubernatori Rīgā ieradīšoties arī biznesmeņu delegācija, kuri, pēc J.Ločmeles teiktā, varētu kļūt par nopietniem investoriem Latvijā.Preses konferencē Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks Uldis Lielpēters teica, ka festivāls _Zelta maska Latvijā_ jau ceturto gadu notiek, sadarbojoties Latvijas un Krievijas Kultūras ministrijām.Arī Krievijas vēstnieka padomnieks Andrejs Skačkovs uzsvēra šī festivāla lielo nozīmi starpvalstu kultūras sakaru attīstībā.Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (_SC_) atzīmēja, ka pašvaldības finanšu komiteja, lemjot par finansējuma piešķiršanu šim festivālam, balsoja vienprātīgi, nedaloties pozīcijā un opozīcijā.Festivāla _Zelta maska_ direktors Georgijs Taratorkins pastāstīja, ka Krievijā šim festivālam aprit jau 15 gadi. Pēdējo piecu sešu gadu laikā ar festivāla labākajām izrādēm tiek iepazīstināti skatītāji visās lielākajās Krievijas pilsētās, bet jau četrus gadus festivāla labākās izrādes ceļo arī uz Baltijas valstīm. Viesizrādes sākas Rīgā, pēc tam tās būs Tallinā un šogad pirmo reizi notiks arī Viļņā.Kā jau ziņots, no šodienas līdz 15.oktobrim Rīgā notiks teātra festivāls _Zelta maska Latvijā_.Dailes teātrī šovakar G.Tovstonogova Sanktpēterburgas Lielais drāmas teātris rādīs Fjodora Dostojevska _Tēvoča sapni_, ko iestudējis režisors Temurs Čheidze. Galvenās lomas atveidos Oļegs Basilašvili, Alise Freindliha, Jevģenijs Čudakovs un Poļina Tolstuna.9. un 10.oktobrī Dailes teātrī Maskavas Nāciju teātris rādīs _Šukšina stāstus_, ko iestudējis Alvis Hermanis. Galvenajās lomās būs Čulpana Hamatova un Jevgeņijs Mironovs.13.oktobrī Latvijas Nacionālajā operā Maskavas akadēmiskais K.Staņislavska un V.Ņemiroviča-Dančenko muzikālais teātris rādīs Volfganga Amadeja Mocarta operu _Cosi fan tutte_ Aleksandra Titeļa režijā.15.oktobrī Latvijas Nacionālajā operā Maskavas akadēmiskais K.Staņislavska un V.Ņemiroviča-Dančenko muzikālais teātris rādīs Džona Nojmaijera veidoto baletu _Kaija_, kas tapis pēc Antona Čehova lugas motīviem.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja