Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par Dailes teātra patronu kļūst Rietumu banka

Par Dailes teātra patronu ir kļuvusi Rietumu banka. Šodien, 18. oktobrī, teātrī tika parakstīts sadarbības līgums starp Rietumu banku un Dailes teātri, paredzot, ka ik gadu ar bankas finansējumu teātra vērienīgāko jauniestudējumu budžets tiks papildināts par 100 000 eiro, informēja Dailes teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Savukārt, lai piesaistītu darbam Dailes teātrī augstākās raudzes profesionāļus no Eiropas, kā arī atbalstītu Dailes teātra esošo un potenciālo darbinieku apmācības Latvijā un ārvalstīs, teātris ir uzsācis sadarbību ar labdarības fondu Nākotnes Atbalsta fonds, kas ik gadu šim nolūkam teātrim ziedos 100 000 eiro. 

Svinīgajā pasākumā Dailes teātrī piedalījās gan teātra pārstāvji un radošais kolektīvs, gan partneru pārstāvji. Teātra direktors Juris Žagars pateicās Dailes teātra kolektīvam par līdzšinējo darbu, kas ir novērtēts un pamanīts, kā arī apsveica klātesošos ar jaunās sadarbības sākumu. Savukārt Rietumu bankas valdes priekšsēdētaja un Nākotnes Atbalsta fonda padomes locekle Jeļena Buraja savā uzrunā uzsvēra daudzās kopīgās vērtības, kas vieno teātri, Rietumu banku un Nākotnes atbalsta fondu, īpaši izceļot tiekšanos pēc izcilības un kvalitātes, un Dailes teātrim novēlēja radoši spožu sezonas turpinājumu.

Juris Žagars, Dailes teātra direktors: "Šī diena ir gan nozīmīgs notikums Dailes teātrim, gan arī liels notikums visā Latvijas kultūrtelpā. Mums ir izdevies šī gada laikā piesaistīt pēdējo laiku lielāko mecenātu un atbalstītāju finansējumu teātra nozarē vienam teātrim, un tas ir lielisks aicinājums arī citiem potenciālajiem nozares atbalstītājiem un ziedotājiem. Tā ir ilgtermiņa sadarbība, un Rietumu banka un Nākotnes Atbalsta fonds kopumā piešķirs teātrim finansējumu 200 000 eiro vērtībā katru gadu. Izrādās – tā var. Būtisks ieguldījums kultūrā ir iespējams arī no privātuzņēmēju puses, turklāt ar garantiju ilgtermiņā. Katrā ziņā teātra nozare Latvijā ir tā vērta, jo te acīmredzami ir kvalitāte. Šāds nozīmīgs mecenātisma solis ir arī mūsu līdzšinējā darba un panākumu novērtējums. Ieguvējs jebkurā gadījumā būs skatītājs, jo, šādi sadarbojoties, tiek sekmēta Latvijas teātra mākslas dažādošanās. Turklāt mēs ticam, ka ar šo sadarbību Dailei būs vēl vairāk iespēju reprezentēt Latviju un tās kultūru ārvalstīs."

Jeļena Buraja, Rietumu bankas valdes priekšsēdētāja un Nākotnes Atbalsta fonda padomes locekle: "Rietumu banka un Nākotnes Atbalsta fonds jau daudzu gadu garumā sniedz atbalstu Latvijas kultūrai un mākslai. Tāpēc ir likumsakarīgi, ka esam kļuvuši par Dailes teātra, kas ir lielākais valsts repertuārteātris un viena no spilgtākajām mūsu kultūras vērtībām, patronu. Mēs nodrošināsim finanšu resursus, kuri ir nepieciešami vērienīgu radošu ideju īstenošanai un jaunu izcilu iestudējumu radīšanai. Mūsu sadarbības mērķis ir atbalstīt Latvijas sabiedrības vērtības, bagātināt Latvijas kultūru un mākslu, stiprināt tās vietu pasaulē. Esmu pārliecināta, ka tas izdosies, jo Rietumu Banku ar Dailes teātri vieno galvenā vērtība – tieksme pēc augstākās kvalitātes, un kvalitāte nekad nav nejaušība."

Nākotnes Atbalsta fonds ir dibināts 2007. gadā un ik gadu atbalsta vairākus desmitus dažāda  mēroga projektus visā Latvijā. Fonda darbības prioritātes ir veselības aprūpe un bērnu medicīna, sociālā joma, Latvijas un Eiropas māksla un kultūra – tajā skaitā jaunu talantu atbalsts un izglītība, bērnu un jauniešu sporta aktivitātes, pilsētvides attīstība, vēsturisko ēku un artefaktu atjaunošana u.c. Fonda projektu finansējuma summa 2022. gadā pārsniegusi 700 000 eiro. 

Dailes teātris ir lielākais teātris Baltijas valstīs ar vairāk nekā simts gadu senu vēsturi. Teātra ēka ir Rīgas modernisma arhitektūras pērle, bet aktieru trupa ir izauklējusi neskaitāmas teātra zvaigznes, kuras izgaismo Latvijas skatuves mākslas virsotnes. Dailes teātra izrādes iestudē pamanāmākie un interesantākie pašmāju un Eiropas režisori – neatkarīgi no savas tautības un valstiskās piederības viņi veido jaunus Eiropas un Latvijas kultūras saskares punktus. Neatkārtojamā rietumnieciski orientētā saspēlē starp šodienu, vēsturi un skatuves mākslas nākotni Dailes teātris ir kļuvis par šobrīd vadošo teātri Latvijā un arvien pārliecinošāk sevi pierāda arī starptautiski, spēlējot viesizrādes un sadarbojoties ar Eiropas līmeņa teātra profesionāļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja