Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pirmizrādi piedzīvos laikmetīgās dejas izrāde Korpuss

23. un 24. aprīlī plkst. 19 Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē būs skatāma jauna laikmetīgās dejas izrāde Korpuss. To veido horeogrāfe un dejotāja Elīna Lutce sadarbībā ar mākslinieci Kristu Dzudzilo.

Solodarbs Korpuss pirmizrādi piedzīvos Rīgā, taču gada sākumā izrādes darba versiju Elīna Lutce izrādīja Džadsona baznīcā, Ņujorkā (Judson Memorial Church), kas tiek uzskatīta par postmodernās dejas dzimšanas vietu un ir viens no nozīmīgākajiem punktiem mūsdienu laikmetīgās dejas pasaules kartē.

Izrādē horeogrāfe pēta ķermeni, tā komunikāciju ar ārpasauli un pašam ar sevi, uzdodot jautājumus arī par cilvēka un ķermeņa ierobežojumiem – gan citu noteiktiem, gan pašu izvēlētiem.

Elīna Lutce 2011. gadā absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas horeogrāfijas nodaļu. Šobrīd strādā kā neatkarīga horeogrāfe un dejotāja, veidojot gan laikmetīgās dejas izrādes Nemiers (2011, Dirty Deal Teatro), Rezervisti (2013, Ģertrūdes ielas teātrī), gan horeogrāfiju dramatisko teātru izrādēm Enģeļi Amerikā (2013, Dailes teātrī, Spēlmaņu nakts nominācija Gada kustību mākslinieks), Sarkangalvīte un vilks (2013, Latvijas Nacionālajā teātrī), Vasarnieki (2014, M. Čehova Rīgas Krievu teātrī). Papildu izglītība iegūta Winter Melt meistarklasēs ASV, Ņujorkā (2015), Deltebre Dansa Festival Spānijā (2014), Impulstanz Vienna International Dance Festival (2013), Ultima Vez meistarklasēs Briselē (2013) un citur.

Krista Dzudzilo ir vizuālā māksliniece. Darbojas mākslā gan individuāli, gan tandēmā ar vīru, scenogrāfu Reini Dzudzilo. Kopā veidojuši scenogrāfiju un kostīmus 11 iestudējumiem: Latvijas Nacionālajā operā, M. Čehova Rīgas Krievu teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī, Valmieras Drāmas teātrī, Dirty Deal Teatro, E. Smiļģa Teātra muzejā un Andrejostā. 2014. gadā par izrādi Vasarnieki tikusi nominēta Spēlmaņu nakts balvai kategorijā Gada kostīmu mākslinieks. 2012. gadā, starptautiskajā Tartu Drāmas festivālā, saņēmusi balvu par izcilu vizuālo tēlu Nacionālā teātra izrādei Izrāde Gals. Četras personālizstādes – Viena skatītāja apmeklējums (2015), Kas ir mīlestība? (2015), Nepārejošs (2013) un Tukšā telpa (2012).

Izrādi organizē laikmetīgas dejas mākslinieku apvienība Ārā. Biļetes iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja