Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Radošā darbnīca jauniešiem Mana māte ir klints

Mēs apgriezīsim lietas kājām gaisā, iztēlosimies nākotni, jaunas sadarbības formas gan cilvēku, gan cilvēku un lietu starpā.

Mēs strādāsim visi kopā un individuāli, iekštelpās un ārā, darbosimies ar pašu izvēlētiem un nejauši atrastiem priekšmetiem un lietām – Latvijas Jaunā teātra institūts līdz 15. jūnijam jaunus cilvēkus vecumā no 14 līdz 18 gadiem aicina pieteikties uz mākslinieču Keitas Makintošas (Jaunzēlande) un Arankšas Martinesas (Spānija) radošo darbnīcu Mana māte ir klints, kas iepazīstinās ar to, kā rodas idejas jauniem mākslas darbiem un kā tās var pielietot savā dzīvē gan šodien, gan nākotnē. Īpaša uzmanība darbnīcā tiks pievērsta cilvēka attiecībām ar lietām un priekšmetiem un sadarbībai ar materiālo pasauli. Radošās darbnīcas laikā tās dalībnieki kopā ar Keitu un Arankšu ar rakstīšanas, fotografēšanas, filmēšanas, dejas un teātra palīdzību mācīsies atraisīt iztēli, radīt un stāstīt stāstus, strādās ar dažādiem priekšmetiem un materiāliem. Lai piedalītos darbnīcā, iepriekšēja pieredze nav nepieciešama. Svarīgi, lai tev būtu laiks piedalīties visas četras dienas, interese par to, kā strādā mākslinieki un kā pielietot mākslas metodes savā ikdienā gan šodien, gan nākotnē.

Darbnīca notiks angļu un latviešu valodā. Dalība ir bezmaksas, dalībniekiem tiks nodrošinātas pusdienas. Darbnīcā jāpiedalās visas četras dienas.

Pieteikumi tiek gaidīti līdz 15. jūnijam, rakstot Lienei Jurgelānei uz [email protected] un norādot savu vārdu, vecumu, kontaktinformāciju un pāris teikumu par to, kāpēc vēlies piedalīties darbnīcā. Informācija – Liene, 29220184.

Keita Makintoša ir dzimusi Jaunzēlandē un šobrīd dzīvo un strādā Briselē. Keitas izrādēs bieži vien galvenā loma tiek atdota dažādiem priekšmetiem, tās raksturo humors, interese par zinātni un eksperimentiem.

Darbnīca Mana māte ir klints ir daļa no Latvijas Jaunā teātra institūta radošo darbnīcu cikla Iztēlojies 2068. gadu!, kas norisinās Latvijas valsts simtgades svinību ietvaros un ar Valsts kultūrkapitāla fonda, VKKF Vidzemes kultūras programmas, ES programmas Radošā Eiropa un projekta Imagine 2020 atbalstu.

Keitas Makintošas darbi iekļauti arī sarunu festivālā Lampa Cēsīs. Tie aicina uz neparastu sarunu ar mums apkārt esošo materiālo pasauli, vārdu un valodas vietā lietojot tausti un citas maņas. Latvijas Jaunā teātra institūta rīkotā viesizrāžu programma piedāvā instalāciju Darbagalds, ko no 27. līdz 30. jūnijam bez maksas varēs apskatīt Cēsu Pilsmuižas klētī, un izrādi Daudzu rokās 29. un 30. jūnijā Vidzemes koncertzālē Cēsis.

Instalācija – darbnīca Darbagalds ar pavisam ikdienišķu priekšmetu un darbību palīdzību reflektē par nebeidzamo bojāejas un radīšanas ciklu. Septiņās telpās izvietotais mākslas darbs top un mainās līdz ar katru jaunu apmeklētāju, jo skatītāja piedalīšanās šeit ir izšķiroša. Izrāde Daudzu rokās aicina pieskarties mākonim, paņemt plaukstā sirdi un nepilnu divu stundu laikā izlaist caur savām rokām teju visu pasaules rašanās ciklu. Izrādes laikā skatītāji piedzīvo virkni estētisku, maņās balstītu situāciju un sastopas ar neparastiem fiziskiem fenomeniem, atklājot, cik spēcīgu stāstu, atmiņu un asociāciju virkni var radīt kāda smarža, lieta, materiāls vai pieskāriens – viesizrādes raksturo Laura Stašāne.

Plašāk: www.theatre.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja