Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgas cirks šomēnes apmeklētājiem piedāvās laikmetīgās mākslas pasākumu programmu

Mainoties Rīgas cirka zirgu staļļu un "ziloņu mājas" funkcijām, apmeklētājiem jau šomēnes tiks piedāvāta laikmetīgās mākslas pasākumu programma, šodien preses konferencē pauda VSIA Rīgas cirks radošais direktors Mārtiņš Ķibers.

Viņš skaidroja, ka, mainoties cirka ēkas telpu iepriekšējām funkcijām, cirka māksla tiks izvirzīta primāri, tajā pašā laikā, atstājot repertuārā vietu teātra mākslai, laikmetīgajai dejai un citām mākslas izpausmēm. "Ir ļoti labi, ka pirms [cirka ēkas] rekonstrukcijas ir kāds, kas "iepūš" šeit dzīvību un šeit kaut kas sāk notikt," sacīja Ķibers.

Teātra trupas Kvadrifrons pirmās darbības sezonas atklāšanas svētkos skatītājiem tiks piedāvātas trīs pirmizrādes trīs oktobra nedēļas nogalēs, kā arī vizuālās mākslas, mūzikas un kino pasākumi. Mākslinieces Līgas Spundes multimediālās personālizstādes Interlūdija atklāšana paredzēta 11.oktobrī. Izstādē tiks apvienota aktieru meistarība ar ieceri sapost cirka aizskatuves telpu - vēsturisko ziloņu stalli jaunai dzīvei.

12.oktobrī pirmizrādi piedzīvos sadarbībā ar Rīgas cirku tapusī izrāde-ekskursija latviešu, angļu un krievu valodās Brīnuma skartie. Tā veidota kā asprātīgi spokains piedzīvojums, kas skatītājiem vēstīs par cirka ēkas dzīvesstāstu - dažādu laikmetu cilvēkiem un notikumiem, kas saistās ar tās 130 gadus garo vēsturi.

Tāpat Rīgas pirmizrādi 19.oktobrī piedzīvos Kvadrifrona un vācu režisores Alisjas Goigelinas Valmieras vasaras teātra festivālam radītā izrāde Pavasaris, kas tapusi pēc Franka Vēdekinda lugas Pavasara atmoda motīviem.

Savukārt 26. oktobrī pirmizrāžu ciklu noslēgs Kvadrifrona režisora Klāva Meļļa melodrāma Himna. Izrādes stāsts ir par jaunajiem arhitektiem, kas būvē labākās mājas pasaulē un mīl viens otru.

Īsfilmu kino skate, kurai uz 16 un astoņu milimetru kinolentēm veidotus darbus atlasījusi Lāsma Bērtule, Rīgas cirkā būs skatāma 27.oktobrī. Pēc kino skates vakarā plānots kamermūzikas Sansusi koncerts ar dziedātāju Armandu Siliņu un pianistu Aldi Liepiņu dalību, kā arī Jāzepa Nīmaņa un Maksima Šenteļeva apvienības Bērnu rīts uzstāšanās Literārā diskotēka.

Decembra sākumā Rīgas cirkā viesosies izrādes Dvēseļu utenis veidotāji, izrādot savu jaundarbu Sidraba šķidrums. Režisores Ingas Tropas un dramaturģes Justīnes Kļavas izrāde būs veltīta seksuālās identitātes tēmai.

Rīgas cirka pirmā jaunā pasākumu programma tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Britu Padomes Latvijā un Valmieras vasaras teātra festivāla atbalstu.

 

Top komentāri

tyrre
t
Iepriekšējais tāds laikmetīgais pasākums nesen tur bija. Bērnus nedrikst vest.
kāpēc
k
Nu skaisti. Atrasta vieta laikmetīgajai mākslai. Varēs beigt tās reklāmas kampaņas jaunās galerijas būvniecībai. Bet vai tāpēc bija jāiznīcina leģendārs cirks?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja